Go Back
vegansk risotto med sopp og erter

Kremet risotto med sopp og erter

Herlig vegansk risotto som du lager på en halvtime.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 30 minutes
Course hovedrett
Cuisine italiensk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
  • 4 stilker oregano
  • 4 stilker basilikum
  • 200 g aromasopp
  • 250 g risottoris
  • 2 ss kaldpresset rapsolje
  • 5 dl vann med buljongpulver varmt (se kommentar)
  • 2,5 dl kokosmelk
  • salt og pepper
  • 50 g erter

Pesto:

  • 1 liten bunt basilikum
  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
  • 3 ss pinjekjerner
  • 0,5 dl kaldpresset rapsolje
  • 0,5 sitron

Instructions
 

  • Finhakk hvitløk og urter. Skjær sopp i skiver. Skyll risen i kaldt vann.
  • Varm opp oljen til medium til høy temperatur i en gryte. Ha i hvitløk og sopp, og la det surre i et par minutter. Spe med olje om det blir tørt. Rør deretter inn urtene og risen.
  • Spe med litt og litt vann med buljongpulver, la det hele tiden koke inn før du har i mer. Til slutt rører du inn kokosmelk, smaker til med salt og pepper, og har i erter. Server risottoen med en god spiseskje pesto på toppen (oppskrift under).

Pesto:

  • Ha basilikum, hvitløk, pinjekjerner, rapsolje og sitronsaft i en foodprocessor, og kjør til du har en grov pesto. Smak eventuelt til med litt salt.

Notes

Det er viktig at dette er rett rundt koketemperatur. Hvis du heller for kaldt vann i risottoen, vil kokeprosessen stoppe, og det ønsker du ikke. 
Keyword risotto