Thaisalat
Lettvint salat av frukt og grønnsaker, med en skikkelig smaksrik dressing.
På skikkelig varme dager så må jeg innrømme at jeg synes det er godt med en kald salat på middagsbordet. Denne her er skikkelig enkel å hive sammen, og passer både som hovedrett og som tilbehør.
Her har jeg laget denne salaten som sistnevnte. Lager du den til hovedrett så anbefaler jeg å legge til enten noen edamamebønner, peanøtter og/eller sesamfrø for å få inn litt protein i retten.
Salat med smak av Thailand
Ingredients
- grønn salat
- 1 liten bung koriander
- 1 gulrot
- 1 rød paprika
- 1 avokado
- 0,5 agurk
- 1 mango
Dressing
- 1 ss ss sesamolje
- 0,5 lime (kun saften)
- 1 ss eplesidereddik
- 0,5 ss soyasaus
- 1 ss lønnesirup
- 2 ts sriracha eller annen chilisaus
- salt
- pepper
Instructions
- Skjær salat og rødkål i strimler. Grokhakk koriander. Skjær gulrot i skiver, paprika, avokado, agurk og mango i terninger.
- Rør sammen alle ingrediensene til dressingen.
- Ha alle salatingrediensene i en bolle, hell over dressingen.
- Rot det hele raskt sammen, og servér!
Flere oppskrifter
-
Tofu i grønn curry
Brokkoli, paprika, kål, sprøstekt tofu, grønn currypaste og kokosmelk, i en herlig rett som du lager på 40 minutter.
-
Nudler og tofu i peanøttsaus
Denne oppskriften kombinerer to av favorittene mine: sprøbakt tofu og kremet peanøttsaus. Retten blir servert med nudler og ferske grønnsaker, og du kan fint variere grønnsakene etter hva du har inne. Strengt tatt nudlene også (bruk gjerne ris, f.eks.).
-
Salat med ovnsbakt knutekål og reddik
Nydelig, mettende salat med kjøkkenhagegrønnsaker og urtebasert cashewdressing.