Kjøleskapsgrøt med eple og kanel

Overnattet havregrøt, altså! Så lettvint og godt! Vi rører alt sammen, setter det i kjøleskapet, og neste morgen har vi en herlig og frisk grøt klar. Jeg ser at mine amerikanske bloggerkolleger ofte varmer opp den ferdige grøten i mikrobølgeovn, men selv synes jeg at den smaker best kald. Og strengt tatt, dersom du har lyst på varm havregrøt, er det like raskt å lage den fra bunn av i gryta på morgenen som å varme den i mikroen.

Kjøleskapsgrøt med eple og kanel
Ingredients
- 1,5 dl havregryn
- 1 ss chiafrø eventuelt linfrø
- 1,75 dl mandelmelk eller annen plantemelk
- 1 ss lønnesirup
- 1 eple
- 3 ss mandler
- kanel
Instructions
Dag 1:
- Rør sammen havregryn, chafrø, mandelmelk og lønnesirup i en bolle. Del eplet i to. Den ene delen skjærer du i terninger, den andre sparer du til å ha på toppen. Siden toppingen blir på dag 2 er det greit å pakke dette andre halve eplet godt inn (eventuelt spise det, og spandere på deg et nytt eple i morgen). Rør inn terningene og sett blandingen kaldt.
Dag 2 – eller etter minst fire timer:
- Skjær den andre eplehalvdelen i terninger. Grovhakk mandlene. Har du god tid er det godt å riste de litt i en tørr stekepanne før bruk.
Flere oppskrifter
-
Ovnsbakt havregrøt med sjokolade og pistasj
Dette er ikke en brownie. Dette er ikke en brownie med smelta sjokoladebiter. Dette er ikke en brownie med smelta sjokoladebiter og pistasjglasur. Det er ovnsbakt havregrøt. En frokostrett.
-
Vegansk risgrøt
“Unødvendig med en oppskrift på risengrynsgrøt i en matblogg”, tenker du kanskje, men denne oppskriften har det altså tatt litt prøving og feiling å finne fram til. Det er melken det handler om.
-
Ovnsbakt havregrøt X gulrotkake
Hva får du om du kombinerer ovnsbakt havregrøt og gulrotkake? Jo, nå skal du høre.