Go Back

Kjøleskapsgrøt med eple og kanel

Lettvint og kjempegod frokostgrøt som du gjør klar kvelden i forveien. 
Prep Time 10 minutes
Overnatting i kjøleskap (minst) 4 hours
Total Time 4 hours 10 minutes
Course frokost, grøt
Servings 1 porsjon

Ingredients
  

  • 1,5 dl havregryn
  • 1 ss chiafrø eventuelt linfrø
  • 1,75 dl mandelmelk eller annen plantemelk
  • 1 ss lønnesirup
  • 1 eple
  • 3 ss mandler
  • kanel

Instructions
 

Dag 1:

  • Rør sammen havregryn, chafrø, mandelmelk og lønnesirup i en bolle. Del eplet i to. Den ene delen skjærer du i terninger, den andre sparer du til å ha på toppen. Siden toppingen blir på dag 2 er det greit å pakke dette andre halve eplet godt inn (eventuelt spise det, og spandere på deg et nytt eple i morgen). Rør inn terningene og sett blandingen kaldt.

Dag 2 - eller etter minst fire timer:

  • Skjær den andre eplehalvdelen i terninger. Grovhakk mandlene. Har du god tid er det godt å riste de litt i en tørr stekepanne før bruk.
Keyword kjøleskapsgrøt