BBQ-blomkålvinger
Veganernes svar på kyllingvinger er rett og slett supergode.
Tullingvinger, blomkålvinger eller bare ovnsbakt blomkål… kjært barn med mange navn, rett og slett. Men om du ikke har fått det med deg: Ovnsbakt blomkål er en ny favoritt hos veggiser i hele verden, og det er bare å sette i gang! I denne varianten bruker vi bbq-saus og sriracha for å gi blomkålen masse smak uten å måtte ha så mange ingredienser med.
BBQ-blomkålvinger
Ingredients
- 1 blomkål
- 2,5 dl usøtet plantemelk soya, mandel, ris, havre etc
- 2,5 dl hvetemel
- 1,5 ts hvitløkspulver
- 1 ts løkpulver
- 2 ts paprikapulver
- salt
- pepper
- 2 ss sriracha kan sløyfes eller erstattes av annen chilisaus
- 2 dl bbq-saus gjerne hjemmelaget
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
- Skjær blomkålen i buketter – prøv å få de så like som mulig i størrelse. Rør sammen melk, mel, hvitløkspulver, løkpulver, paprikapulver, salt, pepper og sriracha i en bolle. Ha i blomkålbukettene og vend dem sammen med røren slik at alle blir godt dekket. Plasser de deretter utover stekebrettet.
- Ha i ovnen og bak i 15 minutter. Ha ut brettet og hell bbq-sausen over, snu litt på blomkålbukettene slik at alt blir jevnt dekket. Bak videre i 5-10 minutter til.
- Servér blomkålvingene rykende varme!
Flere oppskrifter
-
Aloo gobi
Dette er en av mine favoritter fra det indiske kjøkken, mye fordi poteter og blomkål er blant de beste råvarene jeg vet om.
-
Blomkålsuppe med hvite bønner
Dette er en blomkålsuppe med relativt mye smak sammenligna med den krema varianten vi gjerne er vant med, så den passer nok ikke like godt for alle ganer. Bare så det er nevnt. For oss som liker å prøve nye smaker – og ikke minst…
-
Blomkåltaco med tahinisaus
Jeg er knallglad i blomkål, spesielt dersom den blir ovnsbakt! Den funker med så utrolig mange smaker, for eksempel de samme en typisk vil bruke i taco. Her deler jeg blomkålen i buketter, krydrer dem med nettopp “tacokrydder”, baker i ovnen, og bruker dem nesten…
10 thoughts on “BBQ-blomkålvinger”
Leave a Reply
Genial oppskrift :)uten de ekle kyllingbeina!
Tusen takk for det 🙂 🙂 🙂
Hva passer til disse?
Stekte poteter, en god salat, kokt ris 🙂 Eller coleslaw kanskje?
Vurderer om de har en sterk blomkålsmak? Personen jeg vil lage den for liker ikke smaken av blomkål, men ELSKER BBQ saus.
De smaker jo litt blomkål, men ikke så mye, og mye rundere enn vanlig. Vanskelig å forklare. Men mye av blomkålsmaken forsvinner.
Hvordan melker man hvitløkspulver ?
Hahaha point taken. Retter opp nå!
Fant ut at melet ikke var en del av fremgangsmåten Var det meningen? Hvor skal melet inn?
oi, tabbe! Har rettet det nå, takk for kommentar 🙂 Det skal altså inn med melken og krydderet.