Shepherdess Pie
Varmende og smakfull ovnsbakt middag, slår an både hos barn og voksne.
Linsesaus med sopp toppes med stappe av søtpotet og potet, det hele gratineres i ovnen. Kjempegodt! Ha gjerne i andre grønnsaker i sausen om du har, spe med litt mer væske om du synes det blir for tørt.
Shepherdess Pie
Ingredients
- 2 store poteter
- 2 søtpoteter
- 1 sjalottløk eller annen liten løk
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 4 sjampinjonger
- olje til steking
- 1 dl tørka røde linser
- 5 dl vann med buljongterning eller kokevann fra potetene
- 2 ss tomatpuré
- 0,5 ts røkt paprikapulver (kan sløyfes)
- 3 stilker rosmarin
- 3 stilker oregano
- salt
- pepper
- 2 ss vegansk margarin
- eventuelt litt usøtet plantemelk
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 225 grader. Finn fram en stor ildfast form.
- Kok opp godt med vann i en gryte. Skrell potetene og søtpotetene og skjær dem i terninger. Kok dem deretter møre.
- Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær sopp i terninger.
- Varm opp litt olje i en gryte og stek sjalottløk, hvitløk og sopp til det begynner å bli mykt. Ha i linsene, vann med buljonterning, tomatpuré og røkt paprikapulver og la det koke opp.
- Finhakk rosmarin og oregano og ha i. La det småkoke til du har laget potetstappen, smak deretter til med salt og pepper.
- Sil vannet av potetene. Ha i vegansk margarin og mos det hele sammen. Du kan eventuelt ha i et par spiseskjeer plantemelk også. Smak til med litt salt.
- Hell linsesausen nederst i den ildfaste formen, topp med potetstappen. Bak i cirka 20-25 minutter til potetstappen får litt mørke flekker i toppen.
- Servér rykende varm, gjerne med en god salat til.
Flere oppskrifter
-
Søtpotet tikka masala
Superdigg indisk middag med ovnsbakt søtpotet og aubergine i en nydelig kremet og krydret saus. Smaker godt med ris og raita til.
-
Tofu i grønn curry
Brokkoli, paprika, kål, sprøstekt tofu, grønn currypaste og kokosmelk, i en herlig rett som du lager på 40 minutter.
-
Gresskartaco
Nydelig tacovariant med ovnsbakt gresskar, søt eplesalsa og cashewkrem.