Shepherdess Pie

Shepherdess Pie

Varmende og smakfull ovnsbakt middag, slår an både hos barn og voksne. 

Linsesaus med sopp toppes med stappe av søtpotet og potet, det hele gratineres i ovnen. Kjempegodt! Ha gjerne i andre grønnsaker i sausen om du har, spe med litt mer væske om du synes det blir for tørt.

Shepherdess Pie

Prep Time 10 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour
Course hovedrett
Servings 3 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 store poteter
  • 2 søtpoteter
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 4 sjampinjonger
  • olje til steking
  • 1 dl tørka røde linser
  • 5 dl vann med buljongterning eller kokevann fra potetene
  • 2 ss tomatpuré
  • 0,5 ts røkt paprikapulver (kan sløyfes)
  • 3 stilker rosmarin
  • 3 stilker oregano
  • salt
  • pepper
  • 2 ss vegansk margarin
  • eventuelt litt usøtet plantemelk

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 225 grader. Finn fram en stor ildfast form.
  • Kok opp godt med vann i en gryte. Skrell potetene og søtpotetene og skjær dem i terninger. Kok dem deretter møre.
  • Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær sopp i terninger.
  • Varm opp litt olje i en gryte og stek sjalottløk, hvitløk og sopp til det begynner å bli mykt. Ha i linsene, vann med buljonterning, tomatpuré og røkt paprikapulver og la det koke opp.
  • Finhakk rosmarin og oregano og ha i. La det småkoke til du har laget potetstappen, smak deretter til med salt og pepper.
  • Sil vannet av potetene. Ha i vegansk margarin og mos det hele sammen. Du kan eventuelt ha i et par spiseskjeer plantemelk også. Smak til med litt salt.
  • Hell linsesausen nederst i den ildfaste formen, topp med potetstappen. Bak i cirka 20-25 minutter til potetstappen får litt mørke flekker i toppen.
  • Servér rykende varm, gjerne med en god salat til.
Keyword grateng

Flere oppskrifter

  • Aloo gobi

    Aloo gobi

    Dette er en av mine favoritter fra det indiske kjøkken, mye fordi poteter og blomkål er blant de beste råvarene jeg vet om.

  • Nudler og tofu i peanøttsaus

    Nudler og tofu i peanøttsaus

    Denne oppskriften kombinerer to av favorittene mine: sprøbakt tofu og kremet peanøttsaus. Retten blir servert med nudler og ferske grønnsaker, og du kan fint variere grønnsakene etter hva du har inne. Strengt tatt nudlene også (bruk gjerne ris, f.eks.).

  • Pasta med palmekål og småtomater

    Pasta med palmekål og småtomater

    Lettvint vegansk middag med kun syv ingredienser. Her trenger du fem minutter på forberedelser, ellers gjør stekeovnen hele jobben for deg.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating