Shepherdess Pie

Varmende og smakfull ovnsbakt middag, slår an både hos barn og voksne.
Linsesaus med sopp toppes med stappe av søtpotet og potet, det hele gratineres i ovnen. Kjempegodt! Ha gjerne i andre grønnsaker i sausen om du har, spe med litt mer væske om du synes det blir for tørt.

Shepherdess Pie
Ingredients
- 2 store poteter
- 2 søtpoteter
- 1 sjalottløk eller annen liten løk
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 4 sjampinjonger
- olje til steking
- 1 dl tørka røde linser
- 5 dl vann med buljongterning eller kokevann fra potetene
- 2 ss tomatpuré
- 0,5 ts røkt paprikapulver (kan sløyfes)
- 3 stilker rosmarin
- 3 stilker oregano
- salt
- pepper
- 2 ss vegansk margarin
- eventuelt litt usøtet plantemelk
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 225 grader. Finn fram en stor ildfast form.
- Kok opp godt med vann i en gryte. Skrell potetene og søtpotetene og skjær dem i terninger. Kok dem deretter møre.
- Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær sopp i terninger.
- Varm opp litt olje i en gryte og stek sjalottløk, hvitløk og sopp til det begynner å bli mykt. Ha i linsene, vann med buljonterning, tomatpuré og røkt paprikapulver og la det koke opp.
- Finhakk rosmarin og oregano og ha i. La det småkoke til du har laget potetstappen, smak deretter til med salt og pepper.
- Sil vannet av potetene. Ha i vegansk margarin og mos det hele sammen. Du kan eventuelt ha i et par spiseskjeer plantemelk også. Smak til med litt salt.
- Hell linsesausen nederst i den ildfaste formen, topp med potetstappen. Bak i cirka 20-25 minutter til potetstappen får litt mørke flekker i toppen.
- Servér rykende varm, gjerne med en god salat til.
Flere oppskrifter
-
Vegansk risgrøt
“Unødvendig med en oppskrift på risengrynsgrøt i en matblogg”, tenker du kanskje, men denne oppskriften har det altså tatt litt prøving og feiling å finne fram til. Det er melken det handler om.
-
Pastasalat med kikerter
Perfekt når du har rester av kokt pasta i kjøleskapet. Tahinidressingen her er en av mine favoritter, og smaker godt sånn ca. til alt.
-
Spicy “ramen”
Jeg føler at ramen-oppskrifter er noe superhellig, som man helst ikke skal begi seg ut på før man har gått på kurs ca. like lang tid som det tar å bli pilot. Og det er jeg rett og slett ikke tålmodig nok til.