Shepherdess Pie

Shepherdess Pie

Varmende og smakfull ovnsbakt middag, slår an både hos barn og voksne. 

Linsesaus med sopp toppes med stappe av søtpotet og potet, det hele gratineres i ovnen. Kjempegodt! Ha gjerne i andre grønnsaker i sausen om du har, spe med litt mer væske om du synes det blir for tørt.

Shepherdess Pie

Prep Time 10 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour
Course hovedrett
Servings 3 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 store poteter
  • 2 søtpoteter
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 4 sjampinjonger
  • olje til steking
  • 1 dl tørka røde linser
  • 5 dl vann med buljongterning eller kokevann fra potetene
  • 2 ss tomatpuré
  • 0,5 ts røkt paprikapulver (kan sløyfes)
  • 3 stilker rosmarin
  • 3 stilker oregano
  • salt
  • pepper
  • 2 ss vegansk margarin
  • eventuelt litt usøtet plantemelk

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 225 grader. Finn fram en stor ildfast form.
  • Kok opp godt med vann i en gryte. Skrell potetene og søtpotetene og skjær dem i terninger. Kok dem deretter møre.
  • Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær sopp i terninger.
  • Varm opp litt olje i en gryte og stek sjalottløk, hvitløk og sopp til det begynner å bli mykt. Ha i linsene, vann med buljonterning, tomatpuré og røkt paprikapulver og la det koke opp.
  • Finhakk rosmarin og oregano og ha i. La det småkoke til du har laget potetstappen, smak deretter til med salt og pepper.
  • Sil vannet av potetene. Ha i vegansk margarin og mos det hele sammen. Du kan eventuelt ha i et par spiseskjeer plantemelk også. Smak til med litt salt.
  • Hell linsesausen nederst i den ildfaste formen, topp med potetstappen. Bak i cirka 20-25 minutter til potetstappen får litt mørke flekker i toppen.
  • Servér rykende varm, gjerne med en god salat til.
Keyword grateng

Flere oppskrifter

  • Vegansk risgrøt

    Vegansk risgrøt

    “Unødvendig med en oppskrift på risengrynsgrøt i en matblogg”, tenker du kanskje, men denne oppskriften har det altså tatt litt prøving og feiling å finne fram til. Det er melken det handler om.

  • Pastasalat med kikerter

    Pastasalat med kikerter

    Perfekt når du har rester av kokt pasta i kjøleskapet. Tahinidressingen her er en av mine favoritter, og smaker godt sånn ca. til alt.

  • Spicy “ramen”

    Spicy “ramen”

    Jeg føler at ramen-oppskrifter er noe superhellig, som man helst ikke skal begi seg ut på før man har gått på kurs ca. like lang tid som det tar å bli pilot. Og det er jeg rett og slett ikke tålmodig nok til. 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating