Go Back

Shepherdess Pie

Prep Time 10 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour
Course hovedrett
Servings 3 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 store poteter
  • 2 søtpoteter
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 4 sjampinjonger
  • olje til steking
  • 1 dl tørka røde linser
  • 5 dl vann med buljongterning eller kokevann fra potetene
  • 2 ss tomatpuré
  • 0,5 ts røkt paprikapulver (kan sløyfes)
  • 3 stilker rosmarin
  • 3 stilker oregano
  • salt
  • pepper
  • 2 ss vegansk margarin
  • eventuelt litt usøtet plantemelk

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 225 grader. Finn fram en stor ildfast form.
  • Kok opp godt med vann i en gryte. Skrell potetene og søtpotetene og skjær dem i terninger. Kok dem deretter møre.
  • Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær sopp i terninger.
  • Varm opp litt olje i en gryte og stek sjalottløk, hvitløk og sopp til det begynner å bli mykt. Ha i linsene, vann med buljonterning, tomatpuré og røkt paprikapulver og la det koke opp.
  • Finhakk rosmarin og oregano og ha i. La det småkoke til du har laget potetstappen, smak deretter til med salt og pepper.
  • Sil vannet av potetene. Ha i vegansk margarin og mos det hele sammen. Du kan eventuelt ha i et par spiseskjeer plantemelk også. Smak til med litt salt.
  • Hell linsesausen nederst i den ildfaste formen, topp med potetstappen. Bak i cirka 20-25 minutter til potetstappen får litt mørke flekker i toppen.
  • Servér rykende varm, gjerne med en god salat til.
Keyword grateng