Forvarm stekeovnen til 225 grader. Finn fram en stor ildfast form.
Kok opp godt med vann i en gryte. Skrell potetene og søtpotetene og skjær dem i terninger. Kok dem deretter møre.
Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær sopp i terninger.
Varm opp litt olje i en gryte og stek sjalottløk, hvitløk og sopp til det begynner å bli mykt. Ha i linsene, vann med buljonterning, tomatpuré og røkt paprikapulver og la det koke opp.
Finhakk rosmarin og oregano og ha i. La det småkoke til du har laget potetstappen, smak deretter til med salt og pepper.
Sil vannet av potetene. Ha i vegansk margarin og mos det hele sammen. Du kan eventuelt ha i et par spiseskjeer plantemelk også. Smak til med litt salt.
Hell linsesausen nederst i den ildfaste formen, topp med potetstappen. Bak i cirka 20-25 minutter til potetstappen får litt mørke flekker i toppen.
Servér rykende varm, gjerne med en god salat til.