Høstens quinoasalat
Lun salat med eple, grønnkål og kantarell i en søt tahinidressing.
Høstens quinoasalat
Mettende og smaksrik middagssalat med en knallgod tahinidressing.
Ingredients
- 2,5 dl quinoa
- 2 dl hasselnøtter eller andre nøtter
- 3 hvitløksfedd
- 400 g kantarell eller annen sopp
- 2 epler
- 400 g grønnkål
- olje til steking
- 1 ts timian
- salt
- pepper
Tahinisaus:
- 1 hvitløksfedd
- 5 ss tahini
- 2 ss lønnesirup
- 1 ts lys eddik
- 2 ss olivenolje
- 0,5 sitron
- salt
Instructions
- Kok quinoa etter anvisning på pakken.
- Varm opp en stekepanne til høy varme. Ha i hasselnøttene og rist de i den tørre pannen til det begynner å lukte godt (eller vondt. Alt etter som hva du liker). Pass på at du ikke brenner nøttene.
- Finhakk hvitløk. Skjær kantarell i terninger. Skjær eplene i terninger og snitt grønnkålet. Kast de hardeste bitene av stilken.
- Legg hasselnøttene til sides. Skru ned varmen til medium, ha i olje og hvitløk og kantarell. Stek i noen minutter til kantarellene begynner å “svette” litt. Ha da i eplene og grønnkål og stek videre. Ha i timian, salt og pepper, og stek til grønnkålen begynner å synke sammen.
- Vend grønnkålblandingen sammen med quinoaen. Server med tahinidressing (oppskrift under).
Tahinisaus:
- Riv eller finhakk hvitløken. Ha i en bolle og bland inn tahini, lønnesirup. eddik og olivenolje. Visp det hele godt sammen. Smak til med sitronsaft og salt.
Flere oppskrifter
-
Tikka masala med søtpotet og blomkål
Nydelig indisk* rett med grønnsaker, erter, quinoa og en knallgod saus.
-
Veganmisjonens quinoaboller
Alle vet hvordan man lager kjempegod restemiddag av gårsdagens kokte ris, men hva med quinoaen…? Jo nå skal du høre.
-
Quinoabowl
Dette er en frisk og sunn quinoabowl med rødbete, edamamebønner, pære, mandler og blåbær – fargerik smaksbombe som både smaker godt og gjør godt. Og ja, forresten, den har verdens beste dressing.
2 thoughts on “Høstens quinoasalat”
Leave a Reply
Denne oppskriften ser spennende ut! Hvor mange porsjoner gir dette?
4 porsjoner 🙂