Go Back
vegansk quinoasalat oppskrift

Høstens quinoasalat

Mettende og smaksrik middagssalat med en knallgod tahinidressing.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 35 minutes
Course hovedrett, salat, tilbehør
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 2,5 dl quinoa
  • 2 dl hasselnøtter eller andre nøtter
  • 3 hvitløksfedd
  • 400 g kantarell eller annen sopp
  • 2 epler
  • 400 g grønnkål
  • olje til steking
  • 1 ts timian
  • salt
  • pepper

Tahinisaus:

  • 1 hvitløksfedd
  • 5 ss tahini
  • 2 ss lønnesirup
  • 1 ts lys eddik
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 sitron
  • salt

Instructions
 

  • Kok quinoa etter anvisning på pakken.
  • Varm opp en stekepanne til høy varme. Ha i hasselnøttene og rist de i den tørre pannen til det begynner å lukte godt (eller vondt. Alt etter som hva du liker). Pass på at du ikke brenner nøttene.
  • Finhakk hvitløk. Skjær kantarell i terninger. Skjær eplene i terninger og snitt grønnkålet. Kast de hardeste bitene av stilken.
  • Legg hasselnøttene til sides. Skru ned varmen til medium, ha i olje og hvitløk og kantarell. Stek i noen minutter til kantarellene begynner å “svette” litt. Ha da i eplene og grønnkål og stek videre. Ha i timian, salt og pepper, og stek til grønnkålen begynner å synke sammen.
  • Vend grønnkålblandingen sammen med quinoaen. Server med tahinidressing (oppskrift under).

Tahinisaus:

  • Riv eller finhakk hvitløken. Ha i en bolle og bland inn tahini, lønnesirup. eddik og olivenolje. Visp det hele godt sammen. Smak til med sitronsaft og salt.
Keyword quinoa