Falafelburgere
Kjempegode på grillen!
Falafel er utrolig godt, og med en liten variasjon i oppskriften passer det bra som burgere. Disse tåler mye forskjellig tilbehør, jeg anbefaler blant annet vegansk potetsalat, aioli og hjemmelagde burgerbrød.
Disse burgerne forsteker vi i ovn, for deretter å steke på grillen. Da holder de fasongen mye bedre, i tillegg er det lett å ta til side noen om du vil fryse ned til neste gang.
Falafelburgere
Knallgode burgere som kan stekes både på grill, i panne og i ovn.
Ingredients
- 4 dl tørka kikerter
- 2 sjalottløk
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 0,5 rød chili
- 4 stilker persille
- 4 stilker koriander
- 2 ts spisskummen
- salt og pepper
- 3-4 ss kikertmel og/eller hvetemel
Instructions
- Bløtlegg kikertene over natten eller i minst 6 timer. Sil av vannet og skyll kikertene.
- Ha de i en gryte med vann og litt salt og la det koke opp. La kikertene småkoke under lokk i 20-30 minutter – de skal ikke bli helt gjennomkokte. Sil av vannet og avkjøl kikertene.
- Rens sjalottløk, hvitløk og chili og ha de i en food processor med s-blad. Ha i persille, koriander, spisskummen, salt og pepper og kjør til det meste er finhakket.
- Ha i kikertene og kjør til de er ganske godt knuste. Ha i mel litt etter litt til deigen fester seg litt.
- Ha over i en bakebolle og elt deigen til den er klebrig og ganske fast, slik at det går an å forme burgere av den.
- Dekk til med plastfolie og sett kaldt i minst en halvtime (deigen står fint til neste dag om du vil være ute i god tid med forberedelsene).
- Dersom du vil steke burgerne i pannen så er det bare å forme burgere av deigen og steke de i litt olje på medium/høy varme, 4-5 minutter på hver side.
- Vil du ha burgerne på grillen så er det forsteking i ovn som gjelder.
- Forvarm stekeovnen til 180 grader, kle et stekebrett med bakepapir. Form burgere av deigen, bruk gjerne en ring for å få de like store. Her har jeg brukt en med diameter på cirka 8 centimeter.
- Fordel burgerne utover stekebrettet, forstek i 10 minutter slik at burgerne blir litt faste.
- Nå kan de fryses, settes i kjøleskapet eller grilles – noen minutter på hver side er alt som skal til.
Flere oppskrifter
-
Tre typer hummus
med samme grunnoppskrift.
-
Mangosalsa
Dette er en frisk og fornøyelig salsa som gir strålende kontrast til kraftig grillmat, og du får en perfekt kombinasjon. Slik som Han Solo og Chewbacca.