Kremet potetsalat
Potetsalat må være verdens beste restemat! Har du kokte – eller stekte eller bakte – poteter til overs fra gårsdagens middag? Skjær dem i biter, smell sammen en cashewkrem, og så ja, mangler du bare grillmaten.
“Hei Jim, vi har rester å spise opp så vi er NØDT til å grille i dag.”
Vegansk kremet potetsalat
Helt nydelig potetsalat som passer glimrende med grillmat.
Ingredients
- 2 dl cashewnøtter urista og usalta
- 500 g poteter
- 0,5 dl vann
- 1 ss kaldpresset raps- eller olivenolje
- 1 ts dijonsennep
- 1 ss lønnesirup
- 1 ss sitronsaft
- 2 hvitløksfedd eller 1 kinesisk hvitløk
- salt
- pepper
Instructions
- Bløtlegg nøttene i godt med vann. Kok opp enda litt vann i en gryte. Vask potetene og skjær dem i terninger, kok dem deretter møre i gryta. Sil av vannet.
- Sil også vannet av nøttene, og ha dem over i en foodprocessor. Tilsett 0,5 dl vann, olje, sennep, sirup, sitronsaft, hvitløk, salt og pepper. Kjør til du har en helt jevn krem. Du må nok stoppe maskinen et par ganger underveis, og dytte ned nøttebiter fra kantene.
- Vend cashewkremen godt inn i de avkjølte potetene. Sett kaldt fram til servering.
Notes
Litt urter er godt i potetsalaten. Noen foretrekker dill, jeg holder en knapp på bladpersille.
Flere oppskrifter
-
Småpoteter med urtesaus
Nydelige saltkokte poteter med en lettlaget grønn salsa. Server som en enkel tapas, eller i kombinasjon med andre retter,
-
Aloo gobi
Dette er en av mine favoritter fra det indiske kjøkken, mye fordi poteter og blomkål er blant de beste råvarene jeg vet om.
-
Patatas bravas
Knallgod tapas som kan lages på mange ulike måter. Her er min favorittmetode: jeg koker poteter i litt krydder, før de stekes og tilsettes en smaksrik tomatsaus. Enkelt og greit!