Bløtlegg kikertene over natten eller i minst 6 timer. Sil av vannet og skyll kikertene.
Ha de i en gryte med vann og litt salt og la det koke opp. La kikertene småkoke under lokk i 20-30 minutter - de skal ikke bli helt gjennomkokte. Sil av vannet og avkjøl kikertene.
Rens sjalottløk, hvitløk og chili og ha de i en food processor med s-blad. Ha i persille, koriander, spisskummen, salt og pepper og kjør til det meste er finhakket.
Ha i kikertene og kjør til de er ganske godt knuste. Ha i mel litt etter litt til deigen fester seg litt.
Ha over i en bakebolle og elt deigen til den er klebrig og ganske fast, slik at det går an å forme burgere av den.
Dekk til med plastfolie og sett kaldt i minst en halvtime (deigen står fint til neste dag om du vil være ute i god tid med forberedelsene).
Dersom du vil steke burgerne i pannen så er det bare å forme burgere av deigen og steke de i litt olje på medium/høy varme, 4-5 minutter på hver side.
Vil du ha burgerne på grillen så er det forsteking i ovn som gjelder.
Forvarm stekeovnen til 180 grader, kle et stekebrett med bakepapir. Form burgere av deigen, bruk gjerne en ring for å få de like store. Her har jeg brukt en med diameter på cirka 8 centimeter.
Fordel burgerne utover stekebrettet, forstek i 10 minutter slik at burgerne blir litt faste.
Nå kan de fryses, settes i kjøleskapet eller grilles - noen minutter på hver side er alt som skal til.