Lettvint sjokoladefudge

Denne oppskriften er så enkel at det nesten er farlig.
Kjempegod akkurat slik den er, denne trenger du ikke å servere med mer enn et glass vann eller en kopp kaffe.

Vegansk sjokoladefudge
Nydelig konfekt – helt uten smør og fløte – som smelter på tungen.
Ingredients
- 1,5 dl kokosmelk
- 2 ss kokosolje
- 200 g melkefri sjokolade grovhakket, ev. sjokoladeknapper
- litt havsalt
Instructions
- Kle en liten brødform eller en liten kvadratisk form med bakepapir.
- Kok opp kokosmelk og kokosolje mens du rører jevnlig. La det koke noen minutter.
- Ta platen av varmen og ha i grovhakket sjokolade eller sjokoladeknapper. Rør til sjokoladen er helt smeltet.
- Smak til med litt havsalt.
- Hell blandingen over i formen og sett til avkjøling (kjøleskap eller fryseboks, men jeg anbefaler kjøleskap).
- Etter noen timer er fudgen stivnet.
- Ta ut formen og skjær fudgen i kvadratiske biter.
- Sjokoladefudge kan serveres med en gang, eller oppbevares kaldt i lukket kakeboks.
Flere oppskrifter
-
Ovnsstekt pecan-knekk
Denne teksten må dere ikke lese som skremselspropaganda, men lese vel bevisst om at avsenderen har særdeles svake nerver: Først av alt en innrømmelse: jeg har alltid vært livredd for å lage knekk, på grunn av brannfaren. Nå skal vi aldri le av det med…
-
Puffet ris-konfekt
Karamell, peanøtt, sjokolade… denne konfekten er nesten farlig god, og blir dermed kjempepopulær på alle kakebord. Jeg pleier å lage den til jul, og sette fram sammen med julekaker i passende anledninger. Den smaker også godt resten av året. Sorry not sorry hehe.
6 thoughts on “Lettvint sjokoladefudge”
Leave a Reply to Mari Hult Cancel reply
Hei Mari.
Bruker du kokosmelk fra boks eller fra kartong?
Mvh
Gabriele
Fra boks
Ok. Bruker du da bare det flytende? Fettet setter seg jo øverst. Eller bruker du den lette varianten?
Er ikke så farlig tror jeg. Hvis alt i boksen er væske så heller jeg bare på, setter den ikke i kjøleskapet for å skille ut fettet til denne oppskriften.
Ser nydelig ut. Gleder meg! Hva er sjokoladeknapper?
Små sjokoladebiter i knappefasong
Bruk grovhakket sjokolade om du vil!