Lettvint sjokoladefudge
Denne oppskriften er så enkel at det nesten er farlig.
Kjempegod akkurat slik den er, denne trenger du ikke å servere med mer enn et glass vann eller en kopp kaffe.
Vegansk sjokoladefudge
Nydelig konfekt – helt uten smør og fløte – som smelter på tungen.
Ingredients
- 1,5 dl kokosmelk
- 2 ss kokosolje
- 200 g melkefri sjokolade grovhakket, ev. sjokoladeknapper
- litt havsalt
Instructions
- Kle en liten brødform eller en liten kvadratisk form med bakepapir.
- Kok opp kokosmelk og kokosolje mens du rører jevnlig. La det koke noen minutter.
- Ta platen av varmen og ha i grovhakket sjokolade eller sjokoladeknapper. Rør til sjokoladen er helt smeltet.
- Smak til med litt havsalt.
- Hell blandingen over i formen og sett til avkjøling (kjøleskap eller fryseboks, men jeg anbefaler kjøleskap).
- Etter noen timer er fudgen stivnet.
- Ta ut formen og skjær fudgen i kvadratiske biter.
- Sjokoladefudge kan serveres med en gang, eller oppbevares kaldt i lukket kakeboks.
Flere oppskrifter
-
Ovnsstekt pecan-knekk
Denne teksten må dere ikke lese som skremselspropaganda, men lese vel bevisst om at avsenderen har særdeles svake nerver: Først av alt en innrømmelse: jeg har alltid vært livredd for å lage knekk, på grunn av brannfaren. Nå skal vi aldri le av det med…
-
Puffet ris-konfekt
Karamell, peanøtt, sjokolade… denne konfekten er nesten farlig god, og blir dermed kjempepopulær på alle kakebord. Jeg pleier å lage den til jul, og sette fram sammen med julekaker i passende anledninger. Den smaker også godt resten av året. Sorry not sorry hehe.
6 thoughts on “Lettvint sjokoladefudge”
Leave a Reply
Hei Mari.
Bruker du kokosmelk fra boks eller fra kartong?
Mvh
Gabriele
Fra boks 🙂
Ok. Bruker du da bare det flytende? Fettet setter seg jo øverst. Eller bruker du den lette varianten?
Er ikke så farlig tror jeg. Hvis alt i boksen er væske så heller jeg bare på, setter den ikke i kjøleskapet for å skille ut fettet til denne oppskriften.
Ser nydelig ut. Gleder meg! Hva er sjokoladeknapper?
Små sjokoladebiter i knappefasong 🙂 Bruk grovhakket sjokolade om du vil!