Plommekake med smuldretopping
Nydelig kake som smaker aller best når den blir servert mens den fortsatt er lun.
Vegansk plommekake med smuldretopping
En ekstra fancy smuldrepai, rett og slett. Kjempegod servert med vaniljeis eller pisket krem. Denne passer like godt som dessert, til kveldskaffen eller på kakebordet.
Ingredients
- 400 g plommer
- 2 ss maisstivelse
- 2 ss sukker
Kakebunn:
- 280 g hvetemel
- 0,5 ts natron
- 0,5 ts bakepulver
- 125 g sukker
- 2,5 dl soya- eller rismelk
- 1,5 dl rapsolje
- 1 ts vaniljeekstrakt
Smuldretopping:
- 2 dl hvetemel
- 2 ss brunt sukker
- 3 ss vegansk margarin
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 180 grader. Smør og mel en liten springform (20-22 centimeter i diameter).
- Del plommene i to, kast steinene. Rør plommene sammen med maisstivelse og sukker i en liten bolle.
Kakebunn:
- Rør sammen hvetemel, natron, bakepulver og sukker i en bolle. Hell i melk, olje og vaniljeekstrakt og visp det hele raskt og kraftig sammen.
- Hell røren over i formen, fordel plommene over.
Smuldretopping:
- Smuldre ingrediensene sammen, ha i litt ekstra margarin om det blir for tørt. Fordel over plommene.
- Stek kaken i 35-40 minutter. Den skal bli fin og gyllen.
Flere oppskrifter
-
Bakte plommer
Kjempegodt som topping på f.eks. pavlova, eller servert som dessert sammen med vaniljeis.
-
Plommekake med kanel og mandler
Lettlaget kake som smaker helt suverent med vaniljeis eller pisket krem til.
-
Plommegrøt
Nydelig tradisjonsdessert som du lager på overraskende kort tid.
5 thoughts on “Plommekake med smuldretopping”
Leave a Reply
Dette ble kjempesuksess her i huset! Ikke for søt da vi ikke syns det er så kjempegodt når det blir pangsøtt, så dette var midt i blinken! Rask og lage også – takk for en super oppskrift! 🙂
Tuuuuuusen takk for det!!! 🙂
Ja denne kaken ble kjempegod 😀 Aldri laget kake med plomme før, så var spennende også,, Nydelig !!
Tenker den kan lages med både eple og annen frukt, alt etter hva en har kanskje 🙂
Takk for Supergode oppskrifter !!
Lager kaka nå håper den bli god
Håper jeg og 🙂