Panna cotta med rips
Sursøt fløtepudding som vi stivner med agarflak.
Rips er fantastiske bær! Her har vi brukt dem i en nydelig fløtepudding, dette er en dessert du kan servere til fest.
Panna cotta med rips
Nydelig vegansk dessert med ripsbær.
Ingredients
- 1 dl rips pluss eventuelt ekstra til pynt
- 2 ss sukker
- 2 ss agarflak
- 3 dl vegansk fløte
Instructions
- Rens bærene og ha dem i en gryte. Rør inn sukker. Sett på varmen og når du merker det begynner å bli varmt så har du i agarflak og fløte.
- La blandingen koke opp mens du visper jevnlig. Etterhvert vil det begynne å tykne. La det koke slik i 5-10 minutter til all agaren er løst opp.
- Sil blandingen over i porsjonsformer. Avkjøl fram til servering, panna cotta trenger cirka en halvtime i formen for å stivne helt.
- Pynt eventuelt med noen friske ripsbær før servering.
Flere oppskrifter
-
Ripskake
Lettvint kake der rips vendes inn i en sukkerbunn med hvetemel og mandelmel. Du kan bruke både ferske og frosne bær her.
-
Tips med rips
Det er om lag to millioner ripsbusker i Norge, og nå er de søtsure bærene i høysesong. Her er masse godt du kan lage med dem – både til å spise med en gang, og til å oppbevare til utover høsten.
-
Ripssalsa
Ripsbær til taco – tenk det! Under mitt «ikke kjøpe mat»-prosjekt i fjor sommer, plukket jeg en del ripsbær.
2 thoughts on “Panna cotta med rips”
Leave a Reply
Ser kjempegodt ut! Hvor mange porsjoner er dette?
To porsjoner 🙂