Vegansk plommekake med smuldretopping
En ekstra fancy smuldrepai, rett og slett. Kjempegod servert med vaniljeis eller pisket krem. Denne passer like godt som dessert, til kveldskaffen eller på kakebordet.
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 40 minutes mins
Course Dessert, kake
Cuisine norsk
- 400 g plommer
- 2 ss maisstivelse
- 2 ss sukker
Kakebunn:
- 280 g hvetemel
- 0,5 ts natron
- 0,5 ts bakepulver
- 125 g sukker
- 2,5 dl soya- eller rismelk
- 1,5 dl rapsolje
- 1 ts vaniljeekstrakt
Smuldretopping:
- 2 dl hvetemel
- 2 ss brunt sukker
- 3 ss vegansk margarin
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Smør og mel en liten springform (20-22 centimeter i diameter).
Del plommene i to, kast steinene. Rør plommene sammen med maisstivelse og sukker i en liten bolle.
Kakebunn:
Rør sammen hvetemel, natron, bakepulver og sukker i en bolle. Hell i melk, olje og vaniljeekstrakt og visp det hele raskt og kraftig sammen.
Hell røren over i formen, fordel plommene over.
Smuldretopping:
Smuldre ingrediensene sammen, ha i litt ekstra margarin om det blir for tørt. Fordel over plommene.
Stek kaken i 35-40 minutter. Den skal bli fin og gyllen.