Klassisk eplekake

Klassisk eplekake

En tradisjon verdt å ta vare på. 

Den tradisjonelle eplekaken bør vernes om som en nasjonalskatt, og jeg håper at den er pensum på barneskolen. Lite er nemlig bedre enn et stykke lun, nystekt eplekake med vaniljeis til. Og kaken er selvsagt kjempeenkelt å lage vegansk!

Denne kaken er knallgod, og den blir luftig og fin i ovnen. Her er det ikke noe fiksfanteri, dette er en tradisjonell eplekake der det eneste som er bittelitt moderne er at jeg bruker soyamelk. Av en eller annen grunn er det vanlig å bruke egg i en klassisk eplekake, og jeg kan ikke forstå hvorfor. Det er ikke nødvendig i det hele tatt!

Siden vi er inne på tradisjoner, anbefaler jeg å servere kaken med litt vaniljeis, piska havrekrem eller vaniljekrem.

Vegansk, klassisk eplekake

En ekte klassiker på bloggen; denne eplekaken er en skikkelig leserfavoritt som har blitt laget særdeles mange ganger.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour
Course bakst, kake
Cuisine norsk
Servings 8 porsjoner

Ingredients
  

  • 75 gram vegansk margarin
  • 2 dl sukker
  • 4 dl hvetemel
  • 2,5 ts bakepulver
  • 2 dl soyamelk
  • 4 epler
  • kanel
  • perlesukker

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Smør og mel en paiform.
  • Smuldre margarin og sukker i en bolle. Sil hvetemel og bakepulver over, og bland det i. Tilsett melken, og arbeid deigen raskt sammen. Ha deigen over i kakeformen.
  • Skjær eplene i skiver, og legg dem over deigen. Dryss kanel og perlesukker på toppen.
  • Stekes på nederste rille i 30-40 min.
Keyword eple, eplekake

Flere oppskrifter

  • Vegansk eplekake

    Vegansk eplekake

    Dette er en klassisk oppskrift med epler, kanel og strøsukker. Kaken smaker knallgodt med vaniljeis eller pisket krem til.

  • Eplemos

    Eplemos

    Herlig som pålegg, som topping på grøt og yoghurt, og som ingrediens i bakst.

  • Eplechutney

    Eplechutney

    Hjemmelaga chutney er supert til indisk mat. 



35 thoughts on “Klassisk eplekake”

  • elsker denne oppskriften!!! tusen takk, hele familien syntes den veganske verden er litt mer innafor nå 😉

    jeg pleier å ta en teskje kanel i selve deigen/røren også, anbefaler dette:))

  • jeg Lagde Denne Veganske kaken idag til Min storebror som har Bursdag i morgen, og jeg brukte pærer og kiwi isteden for epler, den ser Fantastisk UT!!

  • Denne var kjempegod! Og kjempeenkel! Jeg bytta ut soyamelk med rismelk siden jeg ikke skal ha noe særlig soya i kostholdet mitt. Og det funka det! Ja til kake til lunsj! 😉 Takk for oppskriften Mari!

  • Hei Mari 🙂

    Lurer på om det er greit å bruke havremelk eller rismelk evt mandelmelk til denne, eller har soyaen en annen funksjon enn de andre plantemelkene ?
    Lurer for enkelte er ikke så begeistret når jeg sier det er soya i det jeg har laget…

  • Jeg byttet ut hvetemelet med havremel og halve sukkermengden med sukrin gold – det funket helt fint. Siden soyamelken er så søt, skal jeg forsøke å redusere sukkeret noe neste gang. Kjempegodt med litt kanel i selve kaken også. Takk for en veldig god oppskrift!

  • Jeg har fått så mye skryt for denne kaken,og min veeeldig tradisjonelle familie kan ikke tro den er vegansk 😀 Jeg brukte kanel i selve kaken,eldorado smøremyk margarin og iKaffe havremelk, og den blir skikkelig saftig og kjempegod. Tusen takk for oppskrift!

  • Tidligere ikveld fant jeg ut at jeg hadde noen epler som hadde blitt oversett litt for lenge. Og nå sitter jeg med en fersk og deilig eplekake i stedet. Jeg gleder meg til å ta den med til jobben imorgen, men jeg må innrømme at jeg måtte ta en liten prøvesmak:) Tusen takk for kjempegod oppskrift!

  • Hei! Tenker å lage denne til familieselskap på søndag da vi har veganer i familien..jeg har flere kaker å bake så planen er å lage den i dag eller i morgen og fryse ned.. holder den seg fint etter frys og smaker like godt? Har laget en del vegan kaker, men aldri prøvd å fryse noen av de takk på forhånd 🙂

    • Beklager sent svar!!! Håper det gikk greit. Kaken fryser veldig bra etter hva jeg har hørt (håper det kan hjelpe til neste gang) 🙂

  • Var tom for smør på en søndag, om noen skulle havne i samme situasjon så gikk det helt fint å bruke olje (solsikke) istedenfor smør! 🙂

  • Laga denne eplekaka i går, og den er kjempegod !!

    gjorde litt feil da, og hadde i 4dl soyamelk 😛 men hadde i litt mer mel så blei den god alikevel 😀

    • Herlig at det løste seg 😀 Kjempeglad du likte kaken! Den er visst en favoritt hos mange, og det er så fint synes jeg.

  • Tusen takk for super eplekakeoppskift! Troelig en av de beste kakene jeg har laget. Skal lages igjen i dag, andre gang denne uka:-)

  • Hei! Høres kjempegod ut! Har noen spørmål:
    – Jeg har ikke paiform, men en rund kakeform på 24 cm vil vel også funke? 🙂
    – Vil alpro mandelmelk fungere i oppskriften, eller bør jeg gå får soyamelk? I så fall original eller usøtet?
    – Må lage denne kvelden før jeg tar den med dagen etterpå. Vil den da holde seg best i kjøleskap over natten?

    Takk på forhånd 🙂 Gleder meg til å lage!

    • Hei! Rundt kakeform fungerer utmerket, også mandelmelk 🙂 Er ikke store forskjellen på søtet og usøtet melk i kaker synes jeg.
      Går supert med kjøleskap over natten!

  • Elsker denne! Alle jeg lager den til ender opp med å kun bruke denne oppskriften selv i etterkant. Så saftig og så god!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating