Vegansk smuldrepai med plomme
Smuldrepai er hjemmekokkens beste venn!
Det smaker så godt, så utrolig godt! Varmt og tyktflytende fruktfyll nederst, og sprø, smakfull toppting øverst.
Det er også en enormt lav terskel for å kunne lage smuldrepai, dette bør alle klare! Det er nemlig superlett, og du risikerer ikke at et enkelt feilgrep får kaken din helt ødelagt. Ingen elting, ingen kjevling og ingen heving.
Her lager jeg topping med både mel og grovmalte nøtter, dette gir ikke bare en god smak, men en ekstra bra tekstur til paien.
Plommene trenger ikke å være søte og i sesong, det holder lenge med de litt harde og sure variantene som du får i butikken året rundt.
Smuldrepai med plomme
Ingredients
- 500 g plommer
- 2 ss sukker
Smuldredeig:
- 30 g hasselnøttkjerner
- 30 g pistasjnøtter (uten skall)
- 60 g hvetemel
- 60 g sukker
- 70 g vegansk margarin
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 200 grader.
- Skyll plommene og tørk dem. Del i to og fjerne steinene. Bland med sukker og legg i en ildfast form. La dem trekke en halvtimes tid.
Smuldredeig:
- Grovmal hasselnøttkjerner og pistasjekjerner i kjøkkenmaskin. Ha i de andre ingrediensene og kjør en liten stund til – du skal ha en grov deig, ikke en jevn røre.
- Smuldre deigen over plommene.
- Stek i cirka 30 minutter, følg med de siste ti minuttene, slik at paien ikke brenner seg.
- Server med vispet krem eller vaniljeis.
Flere oppskrifter
-
Tilslørte bondepiker
Jeg er ikke helt sikker på at jeg elsker navnet “tilslørte bondepiker”, men innholdet i retten er så godt det kan bli, spør du meg. Eplemos (fra hagen!), pisket krem og stekte brødsmuler (restemat!) legges lagvis i glass, og sammen blir det rett og slett…
-
Bakte plommer
Kjempegodt som topping på f.eks. pavlova, eller servert som dessert sammen med vaniljeis.
-
Plommegrøt
Nydelig tradisjonsdessert som du lager på overraskende kort tid.