Vegansk smuldrepai med plomme

Vegansk smuldrepai med plomme

Smuldrepai er hjemmekokkens beste venn!

Det smaker så godt, så utrolig godt! Varmt og tyktflytende fruktfyll nederst, og sprø, smakfull toppting øverst.

Det er også en enormt lav terskel for å kunne lage smuldrepai, dette bør alle klare! Det er nemlig superlett, og du risikerer ikke at et enkelt feilgrep får kaken din helt ødelagt. Ingen elting, ingen kjevling og ingen heving.

Her lager jeg topping med både mel og grovmalte nøtter, dette gir ikke bare en god smak, men en ekstra bra tekstur til paien.

Plommene trenger ikke å være søte og i sesong, det holder lenge med de litt harde og sure variantene som du får i butikken året rundt.

Smuldrepai med plomme

Nydelig dessert med plomme, hasselnøtt og pistasjnøtt.
Prep Time 40 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes
Course Dessert
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 500 g plommer
  • 2 ss sukker

Smuldredeig:

  • 30 g hasselnøttkjerner
  • 30 g pistasjnøtter (uten skall)
  • 60 g hvetemel
  • 60 g sukker
  • 70 g vegansk margarin

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader.
  • Skyll plommene og tørk dem. Del i to og fjerne steinene. Bland med sukker og legg i en ildfast form. La dem trekke en halvtimes tid.

Smuldredeig:

  • Grovmal hasselnøttkjerner og pistasjekjerner i kjøkkenmaskin. Ha i de andre ingrediensene og kjør en liten stund til – du skal ha en grov deig, ikke en jevn røre.
  • Smuldre deigen over plommene.
  • Stek i cirka 30 minutter, følg med de siste ti minuttene, slik at paien ikke brenner seg.
  • Server med vispet krem eller vaniljeis.
Keyword plommer, smuldrepai

Flere oppskrifter

  • Tilslørte bondepiker

    Tilslørte bondepiker

    Jeg er ikke helt sikker på at jeg elsker navnet “tilslørte bondepiker”, men innholdet i retten er så godt det kan bli, spør du meg.  Eplemos (fra hagen!), pisket krem og stekte brødsmuler (restemat!) legges lagvis i glass, og sammen blir det rett og slett…

  • Bakte plommer

    Bakte plommer

    Kjempegodt som topping på f.eks. pavlova, eller servert som dessert sammen med vaniljeis.

  • Plommegrøt

    Plommegrøt

    Nydelig tradisjonsdessert som du lager på overraskende kort tid.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating