Plommesalsa
Supergod salsa med plommer i hovedrollen.
Mens vi venter på de gode og søte norske plommene, får butikkene bedre og bedre utvalg av de importerte litt surere variantene. Etter min smak er de både for harde og nettopp sure til å spise rett fra kurven, men har du de i sauser – da snakker vi!
Dette er en veldig enkel oppskrift, ikke så langt fra sin slektning med tomat i hovedrollen. Sausen passer godt som dip til for eksempel tortillachips, den går i taco eller som tilbehør til middagsretter som trenger det lille ekstra.
Plommesalsa
Ingredients
- 0,5 rød chili
- 1 jalottløk
- 4 stilker koriander
- 4 plommer
- 1 ts sukker
- litt salt
Instructions
- Del chilien i to på langs og grav ut kjerner og hinner. Finhakk resten. Finhakk også sjalottløken og korianderen.
- Del plommene i to på midten, og ta ut steinen. Skjær resten av plommen opp i små terninger.
- Bland alt sammen i en skål, og smak til med sukker og salt,
- La salsaen stå kaldt i minst en halv time før servering.
- Tips: Er du ikke så glad i sterk mat? Begynn med en kvart chili, og smak deg fram til riktig styrke.
Flere oppskrifter
-
Ripssalsa
Ripsbær til taco – tenk det! Under mitt «ikke kjøpe mat»-prosjekt i fjor sommer, plukket jeg en del ripsbær.
-
Meksikansk ris
I sommer var jeg på Månefestivalen og testa ut maten, og la ut meningene mine på Instagram. Jeg fikk veldig mange spørsmål om noe så detaljert som risen til Los Tacos, som alle syntes så fristende ut (og ja, den smaker godt!).
-
Tahinisaus til taco
Lettvint saus som passer utmerket til taco og andre typer meksikansk mat. Ooog til salater. Og falafel.