Chilimarinert ananas på grillen
Spenstig grilldessert for deg som tåler det litt sterkt!
Grilldessert slår sjelden feil, og chilimarinert ananas er en av favorittene mine. Når sukkeret i frukten karamelliseres er det perfekt med den litt spicy smaken fra chilien, og sammen med mild vaniljeis blir det ikke mindre enn fantastisk.
Chilimarinert ananas på grillen
Ingredients
- 0,5 ananas
- 0,5 rød chili
- 2 ss lønne- eller agavesirup
- vaniljeis
Instructions
- Skjær ananas i båter, og grovhakk chili. Legg i en bolle, og hell sirup over. Rør det sammen, og sett kaldt. Det står 30 minutter i tidsberegningen over her, men både kortere og lengre tid går fint.
- Pass på at risten ikke har rester av hovedrettene når du begynner grillingen.
- Tør av litt av marinaden før du skal grille ananasen, slik at den ikke drypper ned og lager flammer. Legg deretter stykkene på grillen, og grill i ca et minutt på hver side – litt etter hvor varm grillen er. Følg godt med så du ikke brenner frukten.
- Server varme med en kule vaniljeis.
Flere oppskrifter
-
Dessertgrillspyd
Frukt er kjempegodt til vanlig, men blir den grillet får vi rent snop. Og her kommer en sann historie; da jeg gjorde research til denne innledningen, kom jeg over et tre år gammelt intervju med meg selv, som jeg helt hadde glemt ut, med en…
-
Grillet fersken
🔥🍑, rett og slett.
-
Bananer på grillen
Watch out marshmallows – her er seriøs konkurranse!