Nudler med tofu og brokkoli

Nudler med tofu og brokkoli

Nydelig og næringsrik wok med smak av soyasaus og peanøtter.

Nudler med tofu og brokkoli

Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Course hovedrett
Servings 1 porsjon

Ingredients
  

  • 0,5 ts salt
  • 50 g risnudler
  • 20 g fersk ingefær
  • 1 hvitløksfedd
  • 0,5 rød chili
  • 100 g tofu gjerne "deep fried"-variant, om du finner
  • 1 ts sukker
  • 0,5 dl soyasaus
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1/4 brokkoli
  • 1 ss rapsolje
  • 1 ss peanøttsmør
  • noen spinatblader

Instructions
 

  • Kok opp vann og salt i en gryte, og ha i risnudlene. Kok dem etter anvisning på pakken, og hell over i et dørslag. 
  • Finhakk ingefær, chili og hvitløk. Legg i en liten bolle med sukkeret, og hell soyasaus over. Skjær tofu i terninger, og la den marineres i blandingen.
  • Skjær løk i små biter og del brokkolien i buketter. 
  • Varm opp oljen i en stekepanne eller wok, og ha i løken. Stek et par minutter, til den blir gyllen. Deretter løfter du tofuen ut fra marinaden, og har i stekepannen. Stek i noen minutter, til den begynner å få litt farge. 
  • Løft tofuen ut av pannen, og legg den tilbake i marinaden. Stek brokkolien. Etter et par minutter heller du over hele tofublandingen i pannen.
  • Sett ned til middels sterk varme. Rør inn peanøttsmøret, risnudler og spinatblader, og la det putre i noen minutter. Server med en gang.
Keyword asiatisk, nudler, tofu

Flere oppskrifter

  • Nudler og tofu i peanøttsaus

    Nudler og tofu i peanøttsaus

    Denne oppskriften kombinerer to av favorittene mine: sprøbakt tofu og kremet peanøttsaus. Retten blir servert med nudler og ferske grønnsaker, og du kan fint variere grønnsakene etter hva du har inne. Strengt tatt nudlene også (bruk gjerne ris, f.eks.).


  • Slik lager du tofu i airfryer

    Slik lager du tofu i airfryer

    Sprø, smaksrik tofu servert i en herlig bowl med pak choy og sataysaus.


  • Kremet pastasalat med facon

    Kremet pastasalat med facon

    Å lage vegansk “bacon” – facon – er en kjent og kjær måte å tilberede tofu på. Vi skjærer tofuen i terninger, steker den i panne med litt olje, heller på en marinade med salt- og røyksmak, og får et knallgodt resultat som minner om…




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating