Nudler med tofu og brokkoli
Nydelig og næringsrik wok med smak av soyasaus og peanøtter.
Nudler med tofu og brokkoli
Ingredients
- 0,5 ts salt
- 50 g risnudler
- 20 g fersk ingefær
- 1 hvitløksfedd
- 0,5 rød chili
- 100 g tofu gjerne "deep fried"-variant, om du finner
- 1 ts sukker
- 0,5 dl soyasaus
- 1 sjalottløk eller annen liten løk
- 1/4 brokkoli
- 1 ss rapsolje
- 1 ss peanøttsmør
- noen spinatblader
Instructions
- Kok opp vann og salt i en gryte, og ha i risnudlene. Kok dem etter anvisning på pakken, og hell over i et dørslag.
- Finhakk ingefær, chili og hvitløk. Legg i en liten bolle med sukkeret, og hell soyasaus over. Skjær tofu i terninger, og la den marineres i blandingen.
- Skjær løk i små biter og del brokkolien i buketter.
- Varm opp oljen i en stekepanne eller wok, og ha i løken. Stek et par minutter, til den blir gyllen. Deretter løfter du tofuen ut fra marinaden, og har i stekepannen. Stek i noen minutter, til den begynner å få litt farge.
- Løft tofuen ut av pannen, og legg den tilbake i marinaden. Stek brokkolien. Etter et par minutter heller du over hele tofublandingen i pannen.
- Sett ned til middels sterk varme. Rør inn peanøttsmøret, risnudler og spinatblader, og la det putre i noen minutter. Server med en gang.
Flere oppskrifter
-
Tofu i grønn curry
Brokkoli, paprika, kål, sprøstekt tofu, grønn currypaste og kokosmelk, i en herlig rett som du lager på 40 minutter.
-
Nudler og tofu i peanøttsaus
Denne oppskriften kombinerer to av favorittene mine: sprøbakt tofu og kremet peanøttsaus. Retten blir servert med nudler og ferske grønnsaker, og du kan fint variere grønnsakene etter hva du har inne. Strengt tatt nudlene også (bruk gjerne ris, f.eks.).
-
Slik lager du tofu i airfryer
Sprø, smaksrik tofu servert i en herlig bowl med pak choy og sataysaus.