Go Back

Nudler med tofu og brokkoli

Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Course hovedrett
Servings 1 porsjon

Ingredients
  

  • 0,5 ts salt
  • 50 g risnudler
  • 20 g fersk ingefær
  • 1 hvitløksfedd
  • 0,5 rød chili
  • 100 g tofu gjerne "deep fried"-variant, om du finner
  • 1 ts sukker
  • 0,5 dl soyasaus
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1/4 brokkoli
  • 1 ss rapsolje
  • 1 ss peanøttsmør
  • noen spinatblader

Instructions
 

  • Kok opp vann og salt i en gryte, og ha i risnudlene. Kok dem etter anvisning på pakken, og hell over i et dørslag. 
  • Finhakk ingefær, chili og hvitløk. Legg i en liten bolle med sukkeret, og hell soyasaus over. Skjær tofu i terninger, og la den marineres i blandingen.
  • Skjær løk i små biter og del brokkolien i buketter. 
  • Varm opp oljen i en stekepanne eller wok, og ha i løken. Stek et par minutter, til den blir gyllen. Deretter løfter du tofuen ut fra marinaden, og har i stekepannen. Stek i noen minutter, til den begynner å få litt farge. 
  • Løft tofuen ut av pannen, og legg den tilbake i marinaden. Stek brokkolien. Etter et par minutter heller du over hele tofublandingen i pannen.
  • Sett ned til middels sterk varme. Rør inn peanøttsmøret, risnudler og spinatblader, og la det putre i noen minutter. Server med en gang.
Keyword asiatisk, nudler, tofu