Hjemmelaget currypaste
Det meste er best om du lager det selv. Spesielt dette.
Det fine med å lage curryen selv, er at da har du muligheten til å perfeksjonere oppskriften slik du liker den best.
Denne oppskriften har jeg fått av kokkene på Resept i Stavanger.
Hjemmelaget indisk currypaste
Ingredients
- 1 løk
- 1 "finger" galangal
- 2 hvitløksfedd
- 2 røde chili
- 1 liten bunt thailandsk basilikum
- 4 kaffirlimeblader
- 1 lime (kun saften)
- 1 ts garam masala
- 2 ts gurkemeie
- 2 ts malt koriander
- 0,5 ts kanel
- 3 ss smaksnøytral olje
- 1 klype salt trenger ikke ha i så mye – smak heller til med salt i retten du skal bruke karrien i
Instructions
- Rens grønnsakene, og skjær de i grove biter. Kjør i en kjøkkenmaskin sammen med resten av ingrediensene. Trenger du mer væske kan du tilsette litt mer olje.
Notes
Dette er en indisk variant, mens du får en thaicurry om du tar bort garam masala, kanel og gurkemeie.
Flere oppskrifter
-
Hjemmelaget rød currypaste
Er du klar for å løfte currygrytene dine til nye høyder, eller har du lyst på curry og er tom for paste? Da er hjemmelaget currypaste alternativet for deg!
-
Gresskarkrydder
Herlig krydderblanding som nesten smaker jul – og gir en perfekt smak til kaker, cupcakes, varme drikker og desserter med gresskar i.