Hjemmelaget currypaste

Hjemmelaget currypaste

Det meste er best om du lager det selv. Spesielt dette.

Det fine med å lage curryen selv, er at da har du muligheten til å perfeksjonere oppskriften slik du liker den best.

Denne oppskriften har jeg fått av kokkene på Resept i Stavanger.

Hjemmelaget indisk currypaste

Prep Time 8 minutes
Total Time 8 minutes
Course basisoppskrift
Cuisine indisk
Servings 1 skål

Ingredients
  

  • 1 løk
  • 1 "finger" galangal
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 røde chili
  • 1 liten bunt thailandsk basilikum
  • 4 kaffirlimeblader
  • 1 lime (kun saften)
  • 1 ts garam masala
  • 2 ts gurkemeie
  • 2 ts malt koriander
  • 0,5 ts kanel
  • 3 ss smaksnøytral olje
  • 1 klype salt trenger ikke ha i så mye – smak heller til med salt i retten du skal bruke karrien i

Instructions
 

  • Rens grønnsakene, og skjær de i grove biter. Kjør i en kjøkkenmaskin sammen med resten av ingrediensene. Trenger du mer væske kan du tilsette litt mer olje.

Notes

Dette er en indisk variant, mens du får en thaicurry om du tar bort garam masala, kanel og gurkemeie.
Keyword currypaste

Flere oppskrifter

  • BBQ-saus med eplesmak

    BBQ-saus med eplesmak

    Skal du på grillfest der alle skal ha med en ting hver og dele alt sammen? Post-korona, altså?  Ta med din egen barbecuesaus! Det tar ikke så lang tid å lage, folk blir lett imponerte, du trenger ikke styre med oppvarming, og du kan transportere…

  • Hjemmelaget rød currypaste

    Hjemmelaget rød currypaste

    Er du klar for å løfte currygrytene dine til nye høyder, eller har du lyst på curry og er tom for paste? Da er hjemmelaget currypaste alternativet for deg!

  • Gresskarkrydder

    Gresskarkrydder

    Herlig krydderblanding som nesten smaker jul – og gir en perfekt smak til kaker, cupcakes, varme drikker og desserter med gresskar i. 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating