Vegansk majones
Hils på veganese: den veganske versjonen av majones.
Nok en oppskrift fra de fantastiske kokkene på Resept. Se videoen her og les oppskriften under:
Vegansk majones
Ingredients
- 1 ss dijonsennep
- 1 dæsj eddik
- 1 dl usøtet soyamelk
- salt
- hvit pepper
- 3 dl solsikkeolje
Instructions
- Ha alle ingrediensene utenom oljen i en bolle. Så kjører du det med en stavmikser eller håndvisp, mens du heller oljen over i en tynn stråle.
- Majonesen tykner etterhvert som du har i oljen, så mengden olje som trengs kan variere litt. Blir det for tykt “redder” du det med å ha i en teskje vann.
- Smaksett med ytterligere litt salt og pepper om ønskelig. Litt sitronsaft kan også være godt (men da blir majonesen igjen litt tynnere).
Flere oppskrifter
-
Verdens beste aioli
Hva som gjør denne aiolien til verdens beste? Jo, nå skal du høre. Trikset for å få en ekstra god aioli er nemlig å bake hvitløken i ovnen før bruk. Da blir smaken mildere, rundere og bedre, og den myke konsistensen blander seg rett inn…
-
Cashewaioli
Dette er en overraskende luftig og lett cashewbasert vegansk aioli. Suksessfaktorene er å bløtlegge nøttene før bruk, og å bruke en god foodprocessor eller blender. I oppskriften er jeg litt forsiktig med både hvitløk og sennep – jeg anbefaler deg virkelig å smake aiolien til…
-
Basilikummajones
Supergod urtemajones som passer perfekt på burgere.
10 thoughts on “Vegansk majones”
Leave a Reply
Hei, jeg lurer på om det er mulig å bruke oliven olje istede?
Ja, men smaken blir en del kraftigere da.
Raps er supert…:-)
Ja 🙂
Går det med rismelk istedenfor soyamelk? Tåler ikke soya heller:/
DEssverre ikke i denne oppskriften 🙁
Vet du ca. hvor lenge denne holder seg god i kjøleskapet? 🙂
Oh jeg tør ikke helt å svare :/ 3-4-5 dager kanskje? Gjerne lengre og.
hei! Skal lage den veganske waldorfsalaten til nyttårsmiddag da 3 av mine gjester er veganere. utfra mine beregninger trenger jeg 4,5dl veganese. Vet du sånn ca hvor mange dl “et stort glass” er? (i oppskriften her).
God Jul <3
Hehe det er typisk meg å skrive det sånt. 1 porsjon av denne oppskriften gir nok ca det du trenger, kanskje litt mer.