Vegansk stroganoff med kantarell

Vegansk stroganoff med kantarell

Altså, kantarellsesongen! Tenk at det går an å gå ut i skogen og få tak i en så utrolig god råvare – helt gratis!

Soppen er supergod på både smak og konsistens, og passer både sprøstekt og i gryter og supper. Her har jeg brukt den i en stroganoff, nokså lik en oppskrift jeg har på bloggen fra før av, men med noen justeringer jeg ble godt fornøyd med. En ivrig følger på Instagram tipset om å ha tyttebærsyltetøy ved siden av, det tror jeg kan fungere veldig bra.

For mer protein i retten, kan du la noen kikerter koke godt i sausen. Du kan også erstatte fløte med bløtlagte cashewnøtter, som du kjører med vann i en foodprodcessor til det får en slags fløtekonsistens.

NB: Husk å være sikker når du sanker sopp. Et kurs eller sankefølge med god peiling er lurt til du blir trygg på det selv. Så slipper du ta med deg noe giftig i sekken.

Vegansk stroganoff med kantarell

En nydelig, kremet gryterett med masse god umamismak. Om du ikke får tak i kantarell kan du fint bruke andre typer sopp.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 35 minutes
Course hovedrett
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 200 g kantarell
  • 1 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 4 stilker rosmarin
  • 1 ss olje til steking
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 1 ts brun miso
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl vann med grønnsaksbuljongpulver ev. grønnsakskraft
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 dl vegansk matfløte ev. fraiche
  • 1 ss sitronsaft
  • potetstappe eller pasta til servering.

Instructions
 

  • Før du starter er det greit å lese gjennom oppskriften, vurdere hvor lang tid du trenger, og legge inn å lage enten potetstappe eller å koke pasta underveis.
  • Børst jord av kantarellene, dersom de er store kan du rive dem i litt mindre biter. Finhakk sjalottløk, hvitløk og rosmarin.
  • Varm opp olje til høy temperatur i en panne med høye kanter. Ha i kantarellene og stek dem gylne. Skru deretter varmen ned til medium, og tilsett sjalottløk, hvitløk, rosmarin, paprikapulver, røkt paprikapulver, miso og salt (samt litt ekstra olje, om det er blitt tørt).
  • Visp sammen hvetemel, vann med buljongpulver, sennep, matfløte og sitronsaft, og hell over soppen. La det koke i 5-10 minutter mens du rører ganske ofte.
  • Servér med potetstappe eller pasta.
Keyword enokisopp, kantarell, stroganoff

Flere oppskrifter



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating