Slik lager du vegansk julesnop

Slik lager du vegansk julesnop

Her får du mine beste tips til å bytte ut ingredienser i oppskrifter for å gjøre resultatet vegansk, og noen smaksrike oppskrifter på snop uten egg, melk og gelatin.

Ingrediensene til tradisjonelt julesnop er ofte veldig enkle å tilpasse for oss som ikke vil ha egg, melk og gelatin i kosten. Her er noen triks:

1. Sjokolade: det finnes enormt mye mørk sjokolade uten meieriprodukter. Ser du i allergihyllen i butikken er de ofte merket vegan, men det finnes vanligvis gode alternativene sammen med bakevarene også. For eksempel er Odense og Coop sine to mørkeste bakesjokolader veganske, og det finnes virkelig mye mer i alle prisklasser.

2. Marsipan: inneholder tradisjonelt sett egg og nøtter. Heldigvis er egg dyrt, og mange billigprodusenter lager “uekte” marsipan uten nettopp egg. Kjekt for oss! Sjekk innholdsfortegnelsen på pakkene som ikke er merket “ekte marsipan”, og stort sett vil du finne vegansk marsipan.

3. Kakaopulver: bakekakaopulver er omtrent alltid vegansk – bare pass på at du ikke bruker drikkekakao-variantene. De har ofte melk i.

4. Smør – skal det brukes i fast form er det lettest å erstatte med vegansk margarin. Skal det smeltes er kokosfett en god erstatter, det er også ofte mulig å bytte det ut med olje.  Til alt som er søtt anbefaler jeg vanlig rapsolje.

5. Melk og fløte: her finnes det en rekke forskjellige erstatninger, både melk, matlagningsfløte og vispet fløte. Her kan du velge etter smak. Jeg foretrekker soya- og kokosmelk når jeg trenger melk som skal varmebehandles, og soyafløte eller kokosmelk dersom fløte skal varmebehandles. Til visping fungerer både fløte av soya, havre og ris.

6. Gelatin: kan fint erstattes av agarpulver eller agarflak.

7. Allergier: siden vegansk også ofte passer allergikere, kan det nevnes at nøtter ofte kan erstattes med tørket frukt.

1
Risboller
Nydelig julesnop som spesielt slår an hos de litt yngre gjestene.
Klikk her for oppskrift
2
Ovnsbakt pecan-knekk
Antall: 1 mellomstor kakeboks
Klikk her for oppskrift
3
Puffet ris-konfekt
Lettlaget snop som passer både til jul og resten av året. Dvs. alltid.
Klikk her for oppskrift
4
Julekrydra nøtter
Server dem som julesnop, knask dem mens du pynter til jul, eller pakk i glass og legg under treet.
Klikk her for oppskrift
5
vegansk hjemmelaget peanøttkonfekt oppskrift
Peanøttkuler med salt sjokolade
Disse konfektkulene er lette å lage, og smaken er herlig balansert mellom søtt og salt. De er supre å servere på slutten av et måltid, gjerne med en kopp kaffe eller te til.
Klikk her for oppskrift
6
brente mandler
Brente mandler
Helt perfekte – hver eneste gang!
Klikk her for oppskrift
7
Peanøttfudge
Lettvint konfekt med (nesten) bare to ingredienser.
Klikk her for oppskrift
8
Lettvint sjokoladefudge
Nydelig konfekt – helt uten smør og fløte – som smelter på tungen.
Klikk her for oppskrift
9
Sjokolademandler
Favorittsnopet mitt til jul er også det enkleste å lage.
Klikk her for oppskrift
10
Cornflakeskonfekt
Her bruker vi den herlige kombinasjonen med cornflakes, peanøttsmør og sjokolade, som gjør at disse kan minne både litt om Snickers og om Twix.
Klikk her for oppskrift

Skal du bake julekaker også?

  • Risboller

    Risboller

    Dette er kanskje min absolutte favoritt når det kommer til julesnop, og hvert år lager jeg en stor batch.

  • Sjokoladepinner

    Sjokoladepinner

    Disse er faste hos meg hvert eneste år, og forsvinner nesten skummelt fort fra kakeboksen. Kjempegode med et glass havremelk, eller en kopp kaffe. Eller julebrus. Alt passer til julebrus.

  • Pepperkakecookies

    Pepperkakecookies

    Pepperkaker er noe av det beste som finnes, men av og til blir det litt for mye styr med å la deigen ligge i kjøleskapet et døgn før baking, samt å kjevle, stikke ut figurer, og kjevle videre med all deigen som aldri tar slutt.…



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *