Juledessertene uten egg og fløte

Juledessertene uten egg og fløte

Riskrem, karamellpudding og et par andre varianter, helt plantebasert.

Men hva gjør du i julen da, det må være vanskelig å spise plantebasert? sier folk med triste blikk mens de holder hodet på skakke. Noen som kjenner seg igjen? Jeg skal vise deg jul pleier å være mitt umiddelbare svar, før jeg henter meg inn og forklarer at det meste går an hvis du går inn for det.

Julens desserter, for eksempel. De er ganske greie å få til uten melk, egg og fløte. Her er mine favoritter:

1
Riskrem
Nydelig, fyldig og smakfull vegansk riskrem – helt uten meieriprodukter.
Klikk her for oppskrift
2
Bringebærsaus til riskrem
Lettvint dessertsaus som gir en frisk kontrast til riskrem og andre krembaserte desserter. Denne smaker også godt til bløtkake.
Klikk her for oppskrift
3
Karamellpudding
Karamellpudding er en skikkelig luksusdessert, og helt super til å runde av julemiddagen, så vel som litt finere middager året rundt.
Klikk her for oppskrift
4
Bakte pærer
Varmende og smaksrik juledessert med pærer, nellik, kanel og stjerneanis. Smaker skikkelig godt med pisket krem til.
Klikk her for oppskrift
5
Porsjonsterte med pære
Bakte pærer med fyldig smak av karamell og peanøtt; perfekt som juledessert, eller til litt mer stilige middager året rundt.
Klikk her for oppskrift

Flere oppskrifter

  • Arme riddere

    Arme riddere

    Veganske arme riddere – uten egg – og med kun helt vanlige ingredienser.

  • Tilslørte bondepiker

    Tilslørte bondepiker

    Jeg er ikke helt sikker på at jeg elsker navnet “tilslørte bondepiker”, men innholdet i retten er så godt det kan bli, spør du meg.  Eplemos (fra hagen!), pisket krem og stekte brødsmuler (restemat!) legges lagvis i glass, og sammen blir det rett og slett…

  • Bakte plommer

    Bakte plommer

    Kjempegodt som topping på f.eks. pavlova, eller servert som dessert sammen med vaniljeis.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *