Søtpotet tikka masala
Superdigg indisk middag med ovnsbakt søtpotet og aubergine i en nydelig kremet og krydret saus. Smaker godt med ris og raita til.
Føler egentlig ikke det er så veldig mye mer å si om denne retten. En krydret, kremet, fyldig og varmende saus stappfull av gode grønnsaker er rett og slett noe av det beste jeg vet.
Servert med nykokt ris og frisk raita blir det ikke så mye bedre for min del.
Du kan fint bruke andre grønnsaker her om du foretrekker det, bare juster steketiden om nødvendig (de fleste grønnsaker er klare i ovnen når de begynner å få litt brune flekker i kantene). Gresskar, potet, squash, blomkål og brokkoli vil alle fungere utmerket her. Rører du inn litt grønne erter på slutten, får du opp proteininnholdet en god del.
Søtpotet tikka masala
Ingredients
- olje
- 1 aubergine
- 1 søtpotet størrelse litt mindre enn auberginen
- salt
- ris til servering
- 1 liten løk
- 1 hvitløksfedd
- 1 ts gurkemeie
- 1,5 ts paprikapulver
- 1,5 ts spisskummen
- 1 ts malt ingefær
- 0,5 ts muskat
- 1 ts sukker
- 2 ss tomatpuré kan erstattes av knuste tomater, ha i så fall i dobbel mengde
- 1 ss tikka masala-paste* kan sløyfes
- 1 ss grønnsaksbuljonpulver eller 1 terning
- 1 dl vann
- 2,5 dl kokosmelk
- 0,5 lime
- 4 stilker koriander
Raita
- 1 agurk
- 0,5 ts salt
- 4 stilker mynte
- 2 dl yoghurt naturell
- 0,5 lime
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kle et stekebrett med bakepapir, og ha litt olje oppå der igjen.
- Skjær stilkfestet av auberginen, og skjær resten i store terninger (behold skallet på). Skrell søtpoteten og skjær den i litt mindre terninger enn auberginen.
- Fordel terningene utover stekebrettet, krydre med litt salt, og sett i ovnen. Bak til søtpotetbitene er møre, det tar ca. 30-35 minutter.
- Kok ris etter anvisning på pakken.
- Grovhakk løk, finhakk hvitløk.
- Varm opp olje til medium temperatur i en gryte. Ha i løk, hvitløk, gurkemeie, paprikapulver, spisskummen, ingefær og muskat, og la det surre i 4-5 minutter.
- Ha i sukker, 1 ts salt, tomatpuré og eventuelt tikka masala-paste, og rør sammen. Ha deretter i grønnsaksbuljongpulver, vann og kokosmelk, og la det hele koke opp.
- La sausen putre til grønnsakene er ferdig i ovnen. Smak den til med litt limesaft, og eventuelt mer salt, vend inn grønnsakene og servér med ris, koriander og raita (oppskrift under).
Raita
- Skjær agurken i terninger med lengde på ca. 0,5 cm.
- Pakk terningene inn i en ren kjøkkenklut og press ut vann forsiktig. Legg dem deretter på en tallerken og hell over saltet – det vil også skille ut en del vann.
- Grovhakk mynte og bland sammen med yoghurt og eventuelt litt limesaft (det kommer an på hvor synlig du vil ha raitaen) i en bolle. Vend inn agurken til slutt.
Notes
Flere oppskrifter
-
Nektarinchutney
Nydelig til indisk mat – og du kan bruke oppskriften med både nektarin, fersken og plomme.
-
Plommechutney
Dette er en knallgod saus som passer perfekt til omtrent alt av indisk mat.
-
Hvitløksnaan
Nydelige veganske indiske brød med masse hvitløk og koriander.