Søtpotet tikka masala

Søtpotet tikka masala

Superdigg indisk middag med ovnsbakt søtpotet og aubergine i en nydelig kremet og krydret saus. Smaker godt med ris og raita til.

Føler egentlig ikke det er så veldig mye mer å si om denne retten. En krydret, kremet, fyldig og varmende saus stappfull av gode grønnsaker er rett og slett noe av det beste jeg vet.

Servert med nykokt ris og frisk raita blir det ikke så mye bedre for min del.

Du kan fint bruke andre grønnsaker her om du foretrekker det, bare juster steketiden om nødvendig (de fleste grønnsaker er klare i ovnen når de begynner å få litt brune flekker i kantene). Gresskar, potet, squash, blomkål og brokkoli vil alle fungere utmerket her. Rører du inn litt grønne erter på slutten, får du opp proteininnholdet en god del.

Søtpotet tikka masala

Nydelig indiskinspirert middag på vegansk vis. Sausen lages vanligvis med krydder, tomater og fløte, denne varianten er med kokosmelk.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 50 minutes
Course hovedrett
Cuisine indisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • olje
  • 1 aubergine
  • 1 søtpotet størrelse litt mindre enn auberginen
  • salt
  • ris til servering
  • 1 liten løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ts gurkemeie
  • 1,5 ts paprikapulver
  • 1,5 ts spisskummen
  • 1 ts malt ingefær
  • 0,5 ts muskat
  • 1 ts sukker
  • 2 ss tomatpuré kan erstattes av knuste tomater, ha i så fall i dobbel mengde
  • 1 ss tikka masala-paste* kan sløyfes
  • 1 ss grønnsaksbuljonpulver eller 1 terning
  • 1 dl vann
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 0,5 lime
  • 4 stilker koriander

Raita

  • 1 agurk
  • 0,5 ts salt
  • 4 stilker mynte
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 0,5 lime

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kle et stekebrett med bakepapir, og ha litt olje oppå der igjen.
  • Skjær stilkfestet av auberginen, og skjær resten i store terninger (behold skallet på). Skrell søtpoteten og skjær den i litt mindre terninger enn auberginen.
  • Fordel terningene utover stekebrettet, krydre med litt salt, og sett i ovnen. Bak til søtpotetbitene er møre, det tar ca. 30-35 minutter.
  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Grovhakk løk, finhakk hvitløk.
  • Varm opp olje til medium temperatur i en gryte. Ha i løk, hvitløk, gurkemeie, paprikapulver, spisskummen, ingefær og muskat, og la det surre i 4-5 minutter.
  • Ha i sukker, 1 ts salt, tomatpuré og eventuelt tikka masala-paste, og rør sammen. Ha deretter i grønnsaksbuljongpulver, vann og kokosmelk, og la det hele koke opp.
  • La sausen putre til grønnsakene er ferdig i ovnen. Smak den til med litt limesaft, og eventuelt mer salt, vend inn grønnsakene og servér med ris, koriander og raita (oppskrift under).

Raita

  • Skjær agurken i terninger med lengde på ca. 0,5 cm.
  • Pakk terningene inn i en ren kjøkkenklut og press ut vann forsiktig. Legg dem deretter på en tallerken og hell over saltet – det vil også skille ut en del vann.
  • Grovhakk mynte og bland sammen med yoghurt og eventuelt litt limesaft (det kommer an på hvor synlig du vil ha raitaen) i en bolle. Vend inn agurken til slutt.

Notes

*dette er ikke nødvendig for å lykkes med denne retten, det bidrar bare med ekstra smak i sausen. Men her er det allerede mange gode smaker, så ikke vær redd for å droppe dette. 
Keyword aubergine, søtpotet, tikka masala

Flere oppskrifter



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating