Maisbrød

Maisbrød


Lettlaget og smaksrikt brød, som passer like godt med margarin eller kremost på, som tilbehør til meksikanske gryteretter.

Mitt første møte med maisbrød var i London, på Ottolenghi, en restaurant som stadig påvirker meg i hva slags mat jeg har lyst til å lage.

Dette er en evighet siden. Alt var litt nytt for meg. Spesielt Ottolenghi.

En venninne som bor i London var guiden. Vi måtte på Ottolenghi for å spise frokost, det var best in town. Vi måtte være tidlige, for å slippe å stå i lang kø. Nuvel, tenkte jeg, og syntes køen var ganske lang allerede. Heldigvis fikk jeg justert hodet fra «det er kjipt å stå i kø» til «aiaiai, lurer på hva som er så bra at alle disse folkene står opp tidlig på en lørdag for å stå her og vente».

De ventet på maisbrød.

En meny med 10-12 frokostretter, den ene mer fristende enn den andre.

«And a side of corn bread».

Alle visste om denne hemmeligheten, som man bestilte i tillegg til retten sin. De bar og bar ut på de gule, tykke skivene, og til slutt fikk jeg også smake.

Sikkert 20 år etterpå (hjelp) prøver jeg fortsatt å gjenskape oppskriften. Her er et forslag jeg er skikkelig fornøyd med Ottolenghi-nivå vil det aldri ha, men til hjemmebruk, helt uten kø?

Mer enn godt nok.

Vegansk maisbrød med jalapeño og smak av ost

Lettlaget og smaksrikt brød, som passer like godt med margarin eller kremost på, som tilbehør til meksikanske gryteretter.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 45 minutes
Course brød, tilbehør
Cuisine meksikansk
Servings 1 brød

Ingredients
  

  • 150 g mais ca. 1 liten boks
  • 1 jalapeño kan sløyfes, eller erstattes med 1 ts chilipulver
  • 200 g polenta grovt maismel
  • 100 g hvetemel
  • 1 ss bakepulver
  • 3 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 0,5 dl næringsgjær kan sløyfes
  • 3 ss olje
  • 2 dl soyayoghurt naturell
  • 2 dl usøtet plantemelk

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader, og kle en brødform med bakepapir.
  • Sil laken av maisen, og grovhakk chilien.
  • Ha polenta, hvetemel, bakepulver, sukker, salt og næringsgjær i en bolle, og rør det sammen.
  • Lag en grop i midten og ha i mais, chili, olje, yoghurt og melk. Rør det kjapt sammen til en seig deig.
  • Ha deigen over i brødformen, glatt den til på toppen, sett i ovnen og stek i ca. 35 minutter.
  • Avkjøl brødet noe før du servering. Til middagsretter vil det fungerer fint lunt, skal du servere det med margarin eller kremost bør det bli litt kaldere.
Keyword mais, maisbrød

Flere oppskrifter

  • Gresskartaco

    Gresskartaco

    Nydelig tacovariant med ovnsbakt gresskar, søt eplesalsa og cashewkrem.

  • Burritobowl

    Burritobowl

    Nydelig meksikansk-inspirert middag med krydret ris, bønnestuing, cashewkrem og guacamole.

  • Blomkåltaco med tahinisaus

    Blomkåltaco med tahinisaus

    Jeg er knallglad i blomkål, spesielt dersom den blir ovnsbakt! Den funker med så utrolig mange smaker, for eksempel de samme en typisk vil bruke i taco. Her deler jeg blomkålen i buketter, krydrer dem med nettopp “tacokrydder”, baker i ovnen, og bruker dem nesten…



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating