Vegansk maisbrød med jalapeño og smak av ost
Lettlaget og smaksrikt brød, som passer like godt med margarin eller kremost på, som tilbehør til meksikanske gryteretter.
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 35 minutes mins
Total Time 45 minutes mins
Course brød, tilbehør
Cuisine meksikansk
- 150 g mais ca. 1 liten boks
- 1 jalapeño kan sløyfes, eller erstattes med 1 ts chilipulver
- 200 g polenta grovt maismel
- 100 g hvetemel
- 1 ss bakepulver
- 3 ss sukker
- 1 ts salt
- 0,5 dl næringsgjær kan sløyfes
- 3 ss olje
- 2 dl soyayoghurt naturell
- 2 dl usøtet plantemelk
Forvarm stekeovnen til 200 grader, og kle en brødform med bakepapir.
Sil laken av maisen, og grovhakk chilien.
Ha polenta, hvetemel, bakepulver, sukker, salt og næringsgjær i en bolle, og rør det sammen.
Lag en grop i midten og ha i mais, chili, olje, yoghurt og melk. Rør det kjapt sammen til en seig deig.
Ha deigen over i brødformen, glatt den til på toppen, sett i ovnen og stek i ca. 35 minutter.
Avkjøl brødet noe før du servering. Til middagsretter vil det fungerer fint lunt, skal du servere det med margarin eller kremost bør det bli litt kaldere.