Høstmeny med masse sopp, gresskar og epler, og noen oppskrifter som passer bra å lage når har litt ekstra tid til matlaging.
Jeg elsker matlaging på høsten! Så mange gode råvarer, og plutselig virker det mye mer fornuftig å tilbringe timevis på kjøkkenet – istedenfor å for eksempel være ute i hagen.
I denne ukemenyen har jeg samlet noen av rettene jeg liker best å lage – og å spise – nå om høsten.
Mandag: gresskarsuppe med peanøttsmør og kokosmelk
En nydelig, fyldig og varmende suppe med smak av Thailand.
Klikk her for oppskrift
Tirsdag: byggotto med sopp og sprøstekt grønnkål
En slags risotto – men med bygg istedenfor ris.
Klikk her for oppskrift
Onsdag: stekte linser med tahinisaus
Herlig og rask vegansk pannerett med sopp, linser, grønnkål, løk og en kremet tahinisaus.
Klikk her for oppskrift
Torsdag: indisk curry med mais og kikerter
Rask, vegansk hverdagsmiddag med masse god smak av India.
Klikk her for oppskrift
Fredag: meksikansk “kjøttgryte”
Plantebasert alternativ til kjøtt som kan spises som gryterett, eller serveres i tacos, burritos eller på nachos.
Klikk her for oppskrift
Lørdag: ovnsbakte vårruller med tofu og bønnespirer
Sunnere vårruller – men MINST like gode som sine frityrstekte slektninger.
Klikk her for oppskrift
Søndag: lasagne med blomkålsaus og grønnsaker
Supergod vegansk lasagne med masse grønnsaker i.
Klikk her for oppskrift
Ukens dessert: banantrifle
Herlig banandessert med bananpudding, bananskiver, pisket krem og revet sjokolade.
Klikk her for oppskrift
Flere oppskrifter
-
Enten du er hjemme og passer på dyrene dine eller går for litt mer fest på nyttårsaften; mat må man ha. Her er noen av mine favoritter som du kan sette sammen en to- eller treretters festmiddag med.
-
Riskrem, karamellpudding og et par andre varianter, helt plantebasert.
-
Her får du mine beste tips til å bytte ut ingredienser i oppskrifter for å gjøre resultatet vegansk, og noen smaksrike oppskrifter på snop uten egg, melk og gelatin.