Eplesyltetøy

Eplesyltetøy

Epletrærne i hagen leverer og leverer, veldig kjekt! Men dersom eplene ikke høstes når de er modne, faller de til slutt ned, og det er ikke noe kjekt. 

Nå er vi inne i den siste perioden før de gjør nettopp det, derfor høster jeg ganske mye mer enn jeg klarer å spise. Løsningen blir å lage ting som kan oppbevares lenge, for eksempel syltetøy og eplemos.

Jeg koker epler med sukker og bitte litt vann, har over på glass og oppbevarer i kjøleskapet. Bruksområdene er som syltetøy, til tilslørte bondepiker (så godt!), men eplemosen fungerer faktisk også for å erstatte egg i en del bakst (f.eks. krydderkake, sjokoladekake og faktisk pannekaker).

Eplesyltetøy

Hjemmelaget eplesyltetøy er supergodt både som pålegg og i desserter, og best smak blir det med norske epler. Denne varianten lager du på under en time.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 55 minutes
Course syltetøy

Ingredients
  

  • 1 kg epler
  • 1 dl vann
  • 125 g sukker
  • eventuelt litt kanel.

Instructions
 

  • Skjær eplene i mindre biter, kast kjerner og stilk.
  • Kok opp vannet i en gryte. Skru ned til medium temperatur, og ha i eplene. Rør av og til.
  • Ha i sukker (og eventuelt kanel). Kok til eplene begynner å bli oppløste, ca. 30 minutter.
  • Avkjøl eplesyltetøyet og ha over i rene (sterile), lufttett glass, og oppbevar i kjøleskap.
Keyword eple

Flere oppskrifter

  • Vegansk eplekake

    Vegansk eplekake

    Dette er en klassisk oppskrift med epler, kanel og strøsukker. Kaken smaker knallgodt med vaniljeis eller pisket krem til.

    Les mer

  • Tilslørte bondepiker

    Tilslørte bondepiker

    Jeg er ikke helt sikker på at jeg elsker navnet “tilslørte bondepiker”, men innholdet i retten er så godt det kan bli, spør du meg.  Eplemos (fra hagen!), pisket krem og stekte brødsmuler (restemat!) legges lagvis i glass, og sammen blir det rett og slett…

    Les mer

  • Eplesyltetøy

    Eplesyltetøy

    Epletrærne i hagen leverer og leverer, veldig kjekt! Men dersom eplene ikke høstes når de er modne, faller de til slutt ned, og det er ikke noe kjekt.  Nå er vi inne i den siste perioden før de gjør nettopp det, derfor høster jeg ganske…

    Les mer



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating