Plommesyltetøy

Plommesyltetøy

Har du fortsatt plommer i hagen? Da anbefaler jeg å koke syltetøy av dem! Om det oppbevares riktig holder det seg skikkelig lenge, og du kan ha den gode smaken av plommer på brødskiven hele vinteren. 

I denne varianten bruker jeg en kombinasjon av brunt og hvitt sukker. Det gir en dypere smak på syltetøyet, som jeg liker veldig godt. Du kan også bruke kun brunt sukker (ev. kun hvitt).

Plommesyltetøy med brunt sukker

Kjempegodt på vafler, på brødskiven, som topping på grøt og yoghurt, og som fyll i kaker.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 10 minutes
Course syltetøy
Servings 2 til 3 glass

Ingredients
  

  • 1 kg plommer
  • 300 g sukker jeg har brukt en kombinasjon av brunt og hvitt her
  • 1 ts vanilje rent vaniljepulver, ev. innholdet fra en halv vaniljestang

Instructions
 

  • Vask plommene, del dem i to og fjern steinene.
  • Ha dem over i en gryte, og kok forsiktig opp. Du trenger ikke ha i vann, men det er greit å øke temperaturen langsomt slik at de ikke brenner seg i starten.
  • Rør inn sukkeret og vaniljen.
  • La syltetøyet koke på lav varme til plommene begynner å gå i oppløsning (du kan hjelpe dem litt med en sleiv), og det tykner.
  • Hell over på glass. Er de helt rene (sterile) og blir lukket med lufttett lokk, holder det en liten evighet i kjøleskapet. Plommesyltetøy kan også fryses.
Keyword plommer

Flere oppskrifter

  • Bakte plommer

    Bakte plommer

    Kjempegodt som topping på f.eks. pavlova, eller servert som dessert sammen med vaniljeis.

    Les mer

  • Eplesyltetøy

    Eplesyltetøy

    Epletrærne i hagen leverer og leverer, veldig kjekt! Men dersom eplene ikke høstes når de er modne, faller de til slutt ned, og det er ikke noe kjekt. 

    Les mer

  • Plommekake med kanel og mandler

    Plommekake med kanel og mandler

    Lettlaget kake som smaker helt suverent med vaniljeis eller pisket krem til.

    Les mer



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating