Uke 27 – og vi er halvveis i året! Hjelpe meg så fort det går.
Her i Stavanger er Gladmatfestivalen akkurat ferdig, og jeg har hatt en hektisk, krevende men mest av alt kjempekjekk uke. Jeg har rett og slett spist på restaurant 10 ganger til dagen i fire dager (!), som del av min helt egen veganske matløype.
Noe lei av mat, kan man påstå, men det betyr likevel ikke at jeg dropper planleggingen for kommende uke (blir nok snart sulten igjen).
Her er ni oppskrifter; syv middagsretter, en dessert, og et forslag til noe godt du kan bake.
Mandag: potetsuppe
Silkemyk, fransk potetsuppe med masse god smak fra sjalottløk, hvitløk og vårløk. Og potet. Her er mengdeberegningene for å servere suppen som hovedrett. Har du den som en forrett kan du halvere mengdene.
Klikk her for oppskrift
Tirsdag: nudelsalat med peanøttdressing
Lettvint nudelsalat med en supergod dressing. Kan fint styles opp med litt stekt tofu eller tempeh.
Klikk her for oppskrift
Onsdag: hummusbowl med blomkål og søtpotet
Dette er en nydelig rett med skikkelig mange smaksrike elementer. Ingredienslisten og framgangsmåten kan muligens virke litt avskrekkende, men det er mest fordi jeg har delt den opp i mange deloppskrifter – og da blir flere ingredienser nevnt mange ganger. Heldigvis går det fort når du setter i gang – og det meste gjør seg ferdig i stekeovnen.
Klikk her for oppskrift
Torsdag: kremet daal
Nydelig linsestuing – daal – med kokosmelk, tomater og masse gode indiske krydder.
Klikk her for oppskrift
Fredag: taco på grillen
Hvorfor ikke prøve en ny vri på fredagstacoen? Her får du tre ulike oppskrifter som fungerer utmerket på grillen.
Klikk her for oppskrift
Lørdag: rødbeteburger
Saftige og smaksrike vegetarburgere som passer med alt det du liker best av burgertilbehør.
Klikk her for oppskrift
Søndag: lasagne med sopp og spinat
Nydelig lasagne med cashewsaus, spinatsaus og masse grønnsaker.
Klikk her for oppskrift
Ukens bakst: bagels
Disse krever litt arbeid, men du får igjen gjennom god smak og konsistens. Og det beste av alt med bagels? De blir til kjempegod frokost i flere dager om du bruker brødristeren – og ingenting er vel bedre enn en nyristet bagel med kremost?
Klikk her for oppskrift
Flere ukemenyer
-
Gresskar, søtpotet, sopp, pastinakk og poteter – det er noen av hovedingrediensene i denne høstmenyen. Her bruker vi nemlig masse av det gode årstiden har å by på – og lager noen skikkelig varmende retter av det.
-
Uke 42 står for døren, og med skikkelig høsttemperatur på gang, måtte jeg jo sette sammen en ukemeny med retter som først og fremst varmer godt.
-
Trenger du matinspirasjon til uken som kommer?