Stekt ris med knutekål, reddik og hjertesalat
Dette er superdigg restemat med grønnsaker fra hagen.
Har du rester av kokt ris stående i kjøleskapet – og gjerne også en godt utstyrt grønnsaksskuff/kjøkkenhage? Da er det kort vei til denne middagen!
Her bruker jeg knutekål og reddik, som får steke litt før jeg har i risen (de trenger litt steketid). I tillegg har jeg i kikerter og hvitløk, og mot slutten har jeg også i litt hjertesalat (det er så godt når det blir stekt!).
For å sette den gode “stekt ris”-smaken på det hele, bruker jeg sesamolje og masse soyasaus. Kjempegodt – og retten er klar til servering på en liten halvtime (forutsett at du har kokt ris stående).
Mangler du knutekål, reddik og/eller hjertesalat? Her kan du bruke det du har av både rotvekster og annen kål.
Stekt ris med knutekål, reddik og hjertesalat
Ingredients
- 2 dl kikerter enten fra boks, ev. 1 dl tørka som du bløtlegger og koker før bruk
- 1 knutekål
- 8 reddiker
- 1 hjertesalat
- 1 hvitløksfedd
- olje til steking
- 4 dl kokt ris
- 1 ss sesamolje
- 4 ss soyasaus
Instructions
- Bruker du hermetiske kikerter, holder det å sile av laken, skylle dem i kaldt vann, og tørke av dem før bruk. Bruker du tørka, må de bløtlegges i minst åtte timer, og deretter kokes møre.
- Skjær alle de harde stilkene og stilkefestene av knutekålen. Skjær resten i små terninger. Skjær reddikene i skiver, fjern bladene. Snitt hjertesalat og finhakk hvitløk.
- Varm opp olje til medium/høy temperatur i en stor stekepanne.
- Ha i knutekål og reddik, og stek til de begynner å få stekeskorpe.
- Ha så i kikerter og hvitløk, og stek i noen minutter til.
- Ha i risen, og "brekk" den inn om nødvendig. Bland alt god sammen, og la det steke videre.
- Vend inn hjertesalat etter noen minutter til.
- Når risen begynner å bli gyllen, heller du på sesamolje og soyasaus. Vend alt sammen og servér retten rykende varm.
Flere oppskrifter
-
Stekt ris med knutekål, reddik og hjertesalat
Dette er superdigg restemat med grønnsaker fra hagen. Har du rester av kokt ris stående i kjøleskapet – og gjerne også en godt utstyrt grønnsaksskuff/kjøkkenhage? Da er det kort vei til denne middagen! Her bruker jeg knutekål og reddik, som får steke litt før jeg…
-
Restelasagne (av fredagssuppe)
Nydelig lasagne med masse god smak, som du lager på 35 minutter (dersom du har restene du trenger).
-
Restefestpasta
Jeg liker å ta en skikkelig opprydning i skuffer og skap på kjøkkenet, men blir alltid halvflau over mye av det jeg finner. Spesielt to ting utmerker seg: hundrevis av (gjerne åpne) poser av akkurat like erter, frossen spinat og andre frosne grønnsaker – og…