Stekt ris med knutekål, reddik og hjertesalat

Stekt ris med knutekål, reddik og hjertesalat

Dette er superdigg restemat med grønnsaker fra hagen.

Har du rester av kokt ris stående i kjøleskapet – og gjerne også en godt utstyrt grønnsaksskuff/kjøkkenhage? Da er det kort vei til denne middagen!

Her bruker jeg knutekål og reddik, som får steke litt før jeg har i risen (de trenger litt steketid). I tillegg har jeg i kikerter og hvitløk, og mot slutten har jeg også i litt hjertesalat (det er så godt når det blir stekt!).

For å sette den gode “stekt ris”-smaken på det hele, bruker jeg sesamolje og masse soyasaus. Kjempegodt – og retten er klar til servering på en liten halvtime (forutsett at du har kokt ris stående).

Mangler du knutekål, reddik og/eller hjertesalat? Her kan du bruke det du har av både rotvekster og annen kål.

Stekt ris med knutekål, reddik og hjertesalat

Supergod restemiddag med ris, kikerter og grønnsaker. Her kan du fint variere med ulike typer rotvekster og bladvekster.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Course hovedrett
Cuisine asiatisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 dl kikerter enten fra boks, ev. 1 dl tørka som du bløtlegger og koker før bruk
  • 1 knutekål
  • 8 reddiker
  • 1 hjertesalat
  • 1 hvitløksfedd
  • olje til steking
  • 4 dl kokt ris
  • 1 ss sesamolje
  • 4 ss soyasaus

Instructions
 

  • Bruker du hermetiske kikerter, holder det å sile av laken, skylle dem i kaldt vann, og tørke av dem før bruk. Bruker du tørka, må de bløtlegges i minst åtte timer, og deretter kokes møre.
  • Skjær alle de harde stilkene og stilkefestene av knutekålen. Skjær resten i små terninger. Skjær reddikene i skiver, fjern bladene. Snitt hjertesalat og finhakk hvitløk.
  • Varm opp olje til medium/høy temperatur i en stor stekepanne.
  • Ha i knutekål og reddik, og stek til de begynner å få stekeskorpe.
  • Ha så i kikerter og hvitløk, og stek i noen minutter til.
  • Ha i risen, og "brekk" den inn om nødvendig. Bland alt god sammen, og la det steke videre.
  • Vend inn hjertesalat etter noen minutter til.
  • Når risen begynner å bli gyllen, heller du på sesamolje og soyasaus. Vend alt sammen og servér retten rykende varm.
Keyword restemat, stekt ris

Flere oppskrifter

  • Stekt ris med knutekål, reddik og hjertesalat

    Stekt ris med knutekål, reddik og hjertesalat

    Dette er superdigg restemat med grønnsaker fra hagen. Har du rester av kokt ris stående i kjøleskapet – og gjerne også en godt utstyrt grønnsaksskuff/kjøkkenhage? Da er det kort vei til denne middagen! Her bruker jeg knutekål og reddik, som får steke litt før jeg…

  • Restelasagne (av fredagssuppe)

    Restelasagne (av fredagssuppe)

    Nydelig lasagne med masse god smak, som du lager på 35 minutter (dersom du har restene du trenger). 

  • Restefestpasta

    Restefestpasta

    Jeg liker å ta en skikkelig opprydning i skuffer og skap på kjøkkenet, men blir alltid halvflau over mye av det jeg finner. Spesielt to ting utmerker seg: hundrevis av (gjerne åpne) poser av akkurat like erter, frossen spinat og andre frosne grønnsaker – og…



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating