Go Back

Stekt ris med knutekål, reddik og hjertesalat

Supergod restemiddag med ris, kikerter og grønnsaker. Her kan du fint variere med ulike typer rotvekster og bladvekster.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Course hovedrett
Cuisine asiatisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 dl kikerter enten fra boks, ev. 1 dl tørka som du bløtlegger og koker før bruk
  • 1 knutekål
  • 8 reddiker
  • 1 hjertesalat
  • 1 hvitløksfedd
  • olje til steking
  • 4 dl kokt ris
  • 1 ss sesamolje
  • 4 ss soyasaus

Instructions
 

  • Bruker du hermetiske kikerter, holder det å sile av laken, skylle dem i kaldt vann, og tørke av dem før bruk. Bruker du tørka, må de bløtlegges i minst åtte timer, og deretter kokes møre.
  • Skjær alle de harde stilkene og stilkefestene av knutekålen. Skjær resten i små terninger. Skjær reddikene i skiver, fjern bladene. Snitt hjertesalat og finhakk hvitløk.
  • Varm opp olje til medium/høy temperatur i en stor stekepanne.
  • Ha i knutekål og reddik, og stek til de begynner å få stekeskorpe.
  • Ha så i kikerter og hvitløk, og stek i noen minutter til.
  • Ha i risen, og "brekk" den inn om nødvendig. Bland alt god sammen, og la det steke videre.
  • Vend inn hjertesalat etter noen minutter til.
  • Når risen begynner å bli gyllen, heller du på sesamolje og soyasaus. Vend alt sammen og servér retten rykende varm.
Keyword restemat, stekt ris