Gulrotkake i brødform
Saftig og god kake med masse krydder, nøtter og rosiner.
Jeg er skikkelig, skikkelig, skikkelig glad i gulrotkake. Eller, alle slags kaker, strengt tatt – men gulrotkaken er en favoritt. Blant favorittene, i alle fall.
Det er kombinasjonen masse gode krydder i kakerøren og den kremete glasuren på toppen som bare ikke slår feil for min del.
Gulrotbitene, nøttene og rosinene smaker selvfølgelig godt, men de hjelper også på å få en god konsistens på kaken. Fordi de har ulik størrelse og struktur, hjelper de med å lage små luftlommer i kaken – og den blir saftigere. Når vi baker uten egg må det gjerne til slike triks. I tillegg er det lurt å ikke røre for mye i røren etter at hvetemelet er tilsatt – da kan kaken fort bli litt “deigete”.
Gulrotkake i brødform
Ingredients
- 250 g gulrot
- 75 g pekannøtter ev. valnøtter
- 0,5 sitron
- 2 dl brunt sukker
- 0,5 dl hvitt sukker
- 1,5 dl solsikke- eller rapsolje pass på å velge en som er nøytral på smak
- 1 dl soyamelk
- 2 ts bakepulver
- 0,5 ts natron
- 2 ts kanel
- 1 ts muskat
- 1 ts ingefær
- 200 g hvetemel
- 7,5 dl rosiner
Glasur
- 200 g vegansk kremost naturell
- 50 g margarin
- 1 ts vanilje rent vaniljepulver eller -ekstrakt
- sitronsaft fra samme sitron som i kakerøren
- 2 dl melis
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle en brødform med bakepapir.
- Skrell gulrøttene og riv eller grovhakk dem. Grovhakk nøttene.
- Riv sitronskallet og ha det i en bolle. Press i ca. halvparten av sitronsaften. Ha i sukker, olje, soyamelk, bakepulver, natron, kanel, muskat og ingefær, og rør alt godt sammen.
- Ha i hvetemel, visp det raskt inn (her er det viktig å ikke vispe for mye eller lenge). Vend deretter inn gulrot, nøtter og rosiner.
- Ha røren over i brødformen, sett i ovnen og stek i ca. 1 time. Avkjøl kaken helt før du fordeler glasur på toppen. La kaken deretter stå i kjøleskap fram til servering, da stivner glasuren litt.
Glasur
- Ha alle ingrediensene i en foodprocessor eller blender, og kjør til det er helt jevnt. Smak eventuelt til med litt mer vanilje, sitron og/eller melis.
Relaterte oppskrifter
-
Vegansk eplekake
Dette er en klassisk oppskrift med epler, kanel og strøsukker. Kaken smaker knallgodt med vaniljeis eller pisket krem til.
-
Plommekake med kanel og mandler
Lettlaget kake som smaker helt suverent med vaniljeis eller pisket krem til.
-
Ripskake
Lettvint kake der rips vendes inn i en sukkerbunn med hvetemel og mandelmel. Du kan bruke både ferske og frosne bær her.