Go Back

Gulrotkake i brødform

Saftig og smaksrik kake med herlig kremostglasur.
Servings 1 kake

Ingredients
  

  • 250 g gulrot
  • 75 g pekannøtter ev. valnøtter
  • 0,5 sitron
  • 2 dl brunt sukker
  • 0,5 dl hvitt sukker
  • 1,5 dl solsikke- eller rapsolje pass på å velge en som er nøytral på smak
  • 1 dl soyamelk
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 ts natron
  • 2 ts kanel
  • 1 ts muskat
  • 1 ts ingefær
  • 200 g hvetemel
  • 7,5 dl rosiner

Glasur

  • 200 g vegansk kremost naturell
  • 50 g margarin
  • 1 ts vanilje rent vaniljepulver eller -ekstrakt
  • sitronsaft fra samme sitron som i kakerøren
  • 2 dl melis

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle en brødform med bakepapir.
  • Skrell gulrøttene og riv eller grovhakk dem. Grovhakk nøttene.
  • Riv sitronskallet og ha det i en bolle. Press i ca. halvparten av sitronsaften. Ha i sukker, olje, soyamelk, bakepulver, natron, kanel, muskat og ingefær, og rør alt godt sammen.
  • Ha i hvetemel, visp det raskt inn (her er det viktig å ikke vispe for mye eller lenge). Vend deretter inn gulrot, nøtter og rosiner.
  • Ha røren over i brødformen, sett i ovnen og stek i ca. 1 time. Avkjøl kaken helt før du fordeler glasur på toppen. La kaken deretter stå i kjøleskap fram til servering, da stivner glasuren litt.

Glasur

  • Ha alle ingrediensene i en foodprocessor eller blender, og kjør til det er helt jevnt. Smak eventuelt til med litt mer vanilje, sitron og/eller melis.