Fredagssuppe

Fredagssuppe

Lyst på taco, lyst på pizza… men det blir litt for mye styr å lage? Da er denne suppen løsningen!

Jeg forstår at helgemattradisjonene i de tusen hjem er relativt skrevet i stein. Fredagstaco, fredagspizza, lørdagspizza, lørdagsnachos… mye å forholde seg til for en matblogger som helst skulle ha laget noe nytt hver eneste dag.

Da jeg startet på denne suppen hadde jeg ikke helt bestemt meg for om jeg gikk for en meksikansk eller italiensk vri, så det er blitt en slags hybrid. Funker fint det.

Jeg har i masse god vegansk farse (som fint kan erstattes med bønner, om du foretrekker det), gode grønnsaker, godt krydder og ulike råvarer som setter god smak. Suppen er klar på en liten halvtime, og har du rester kan du faktisk lage lasagne av dem!

Variasjonsmuligheter fredagssuppe

Nesten alle suppeoppskriftene på bloggen er laget av ingredienser som fint kan byttes ut med andre. Denne suppen er intet unntak. Her er noen forslag:

  • Som nevnt: farsen kan erstattes av bønner, eventuelt kan du grovhakke valnøtter og sopp, og krydre og steke istedenfor.
  • Ikke så gira på kremet smak? Dropp fløten og erstatt den med mer knuste tomater eller mer vann med buljongterning.
  • Maisen kan droppes om du hater mais.
  • Litt mer meksikansk vri? Dropp oregano og ha i malt spisskummen, malt koriander og paprikapulver istedenfor, og topp med frisk koriander istedenfor basilikum.
  • Paprika og gulrot kan erstattes av andre grønnsaker. Søtpotet og gresskar er veldig godt i suppe, squash og spinat også.
  • Soppen kan fint droppes – eller erstattes av mer av grønnsakene eller mer av farsen.
  • Vegansk kremost kan erstattes av vegansk creme fraiche.

Fredagssuppe

Herlig suppe med masse godt i.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 25 minutes
Course hovedrett, suppe
Cuisine italiensk, meksikansk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 paprika
  • 1 gulrot
  • 5 aromasopp
  • 200 g småtomater
  • 2 ss olje til steking
  • 300 g vegansk farse alternativ til kjøttdeig
  • salt
  • pepper
  • 1 ss soyasaus valgfritt
  • 0,5 ts røkt paprikapulver valgfritt
  • 2 ss tomatpuré
  • 4 dl knuste tomater
  • 5 dl vann med grønnsaksbuljongterning eller grønnsakskraft om du har
  • 2,5 dl vegansk fløte til koking, altså ikke den til visping
  • 2 ss oregano
  • 3 ss vegansk kremost gjerne med urter og/eller hvitløk om du finner
  • 2 dl mais
  • 4 stilker basilikum til servering

Instructions
 

  • Grovhakk sjalottløk, finhakk hvitløk. Skjær paprika i terninger og skjær gulrot og sopp i skiver. Del tomatene i to.
  • Varm opp oljen til medium/høy temperatur i en gryte. Ha i farsen og stek den til den får stekeskorpe, 4-5-6 minutter. Dersom den ikke er tilsatt noe smak, kan du godt krydre med litt salt og pepper, eller litt soyasaus, og eventuelt en halv teskje røkt paprikapulver. Løft farsen ut av gryta, ha eventuelt i litt mer olje om det er tørt.
  • Ha i løk, hvitløk, paprika, gulrot og sopp, og stek i 4-5 minutter. Krydre med salt og pepper. Rør deretter inn farsen.
  • Tilsett tomatpuré, knuste tomater, kirsebærtomater, vann med buljongterning, vegansk fløte og oregano. Kok opp, og la det deretter koke i 5 minutter.
  • Rør inn vegansk kremost, og ha til slutt i mais. Juster eventuelt med litt mer salt og pepper.
  • Servér suppen med en gang, topp gjerne med litt frisk basilikum.

Notes

Tips: dersom du får rester av suppen, gjør den seg helt utmerket som fyll i lasagne! Du trenger bare suppe, lasagneplater og eventuelt litt vegansk ost. En halvtime på 200 grader, og så har du en nydelig middag neste dag og.

Flere oppskrifter



2 thoughts on “Fredagssuppe”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating