Go Back

Fredagssuppe

Herlig suppe med masse godt i.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 25 minutes
Course hovedrett, suppe
Cuisine italiensk, meksikansk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 paprika
  • 1 gulrot
  • 5 aromasopp
  • 200 g småtomater
  • 2 ss olje til steking
  • 300 g vegansk farse alternativ til kjøttdeig
  • salt
  • pepper
  • 1 ss soyasaus valgfritt
  • 0,5 ts røkt paprikapulver valgfritt
  • 2 ss tomatpuré
  • 4 dl knuste tomater
  • 5 dl vann med grønnsaksbuljongterning eller grønnsakskraft om du har
  • 2,5 dl vegansk fløte til koking, altså ikke den til visping
  • 2 ss oregano
  • 3 ss vegansk kremost gjerne med urter og/eller hvitløk om du finner
  • 2 dl mais
  • 4 stilker basilikum til servering

Instructions
 

  • Grovhakk sjalottløk, finhakk hvitløk. Skjær paprika i terninger og skjær gulrot og sopp i skiver. Del tomatene i to.
  • Varm opp oljen til medium/høy temperatur i en gryte. Ha i farsen og stek den til den får stekeskorpe, 4-5-6 minutter. Dersom den ikke er tilsatt noe smak, kan du godt krydre med litt salt og pepper, eller litt soyasaus, og eventuelt en halv teskje røkt paprikapulver. Løft farsen ut av gryta, ha eventuelt i litt mer olje om det er tørt.
  • Ha i løk, hvitløk, paprika, gulrot og sopp, og stek i 4-5 minutter. Krydre med salt og pepper. Rør deretter inn farsen.
  • Tilsett tomatpuré, knuste tomater, kirsebærtomater, vann med buljongterning, vegansk fløte og oregano. Kok opp, og la det deretter koke i 5 minutter.
  • Rør inn vegansk kremost, og ha til slutt i mais. Juster eventuelt med litt mer salt og pepper.
  • Servér suppen med en gang, topp gjerne med litt frisk basilikum.

Notes

Tips: dersom du får rester av suppen, gjør den seg helt utmerket som fyll i lasagne! Du trenger bare suppe, lasagneplater og eventuelt litt vegansk ost. En halvtime på 200 grader, og så har du en nydelig middag neste dag og.