Veggisburger til grillen

Veggisburger til grillen

Av og til er det bare burger som gjelder på grillen. En fast og mektig burger i brød med vulgært mye aioli og litt salat.

Dette er en sånn burger.

Hemmeligheten bak konsistensen er å bruke moste linser, men å ha i grovhakka valnøtter og havregryn i tillegg. Da holder burgeren fasongen under grilling, og siden ingrediensene har ulik størrelse og fasong vil det komme inn litt luft, som gjør at den ikke blir for myk i midten.

Vil du være absolutt helt sikker på at ingenting går i oppløsning under grilling, kan du forsteke burgerne i ovnen i 10 minutter på 200 grader.

veggisburger til grillen

Vegetarburger til grillen

En stor, saftig og smaksrik vegetarburger med linser og nøtter.
Prep Time 20 minutes
Grilling 10 minutes
Course hovedrett
Cuisine amerikansk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 boks (4 dl ) linser eller 2 dl tørka som du koker selv
  • 1 ss grønnsaksbuljongpulver eller 1 terning
  • 1 dl valnøtter
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • olje til steking
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts paprikapulver
  • salt
  • pepper
  • 1-2 dl lettkokte havregryn
  • burgerbrød, vegansk aioli, salat til servering

Instructions
 

  • Sil laken av linsene, skyll dem i kaldt vann, ha i en bolle med buljongpulver og mos dem sammen med en stavmikser eller gaffel.
  • Grovhakk nøtter og sjalottløk, finhakk hvitløk. Varm opp en stekepanne til medium temperatur. Ha først i nøttene og stek dem til det såvidt begynner å lukte litt ristet. Legg dem til side, ha deretter olje i pannen. Ha i sjalottløk, hvitløk, spisskummen og paprikapulver, og la det surre i noen minutter. Krydre med salt og pepper.
  • Ha nøttene og løkblandingen over i bollen med linsene. Rør sammen til det er jevnt, spe deretter med 1 og 1 spiseskje havregryn til du har en deig du lett kan forme burgere av.
  • Avkjøl blandingen fram til grilling. Form 2-3 burgere av den, og grill dem i 3-4 minutter på hver side.
  • Server med burgerbrød, aioli og salat.
Keyword burger, grillmat

Flere oppskrifter

  • Pølsebrød og burgerbrød fra Sykt billig

    Pølsebrød og burgerbrød fra Sykt billig

    Disse brødene passer perfekt til frysing, så lag gjerne dobbel porsjon mens du er i gang. 

    Les mer

  • Kremet potetsalat

    Kremet potetsalat

    Potetsalat må være verdens beste restemat! Har du kokte – eller stekte eller bakte – poteter til overs fra gårsdagens middag? Skjær dem i biter, smell sammen en cashewkrem, og så ja, mangler du bare grillmaten. “Hei Jim, vi har rester å spise opp så…

    Les mer

  • Grillet hjertesalat

    Grillet hjertesalat

    Dette høres kanskje ut som en episode av Friends der noen har blitt veganer og de skal grille. Kan du høre Chandler i hodet ditt? Too many jokes… must mock Joey!

    Les mer



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating