Go Back
veggisburger til grillen

Vegetarburger til grillen

En stor, saftig og smaksrik vegetarburger med linser og nøtter.
Prep Time 20 minutes
Grilling 10 minutes
Course hovedrett
Cuisine amerikansk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 boks (4 dl ) linser eller 2 dl tørka som du koker selv
  • 1 ss grønnsaksbuljongpulver eller 1 terning
  • 1 dl valnøtter
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • olje til steking
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts paprikapulver
  • salt
  • pepper
  • 1-2 dl lettkokte havregryn
  • burgerbrød, vegansk aioli, salat til servering

Instructions
 

  • Sil laken av linsene, skyll dem i kaldt vann, ha i en bolle med buljongpulver og mos dem sammen med en stavmikser eller gaffel.
  • Grovhakk nøtter og sjalottløk, finhakk hvitløk. Varm opp en stekepanne til medium temperatur. Ha først i nøttene og stek dem til det såvidt begynner å lukte litt ristet. Legg dem til side, ha deretter olje i pannen. Ha i sjalottløk, hvitløk, spisskummen og paprikapulver, og la det surre i noen minutter. Krydre med salt og pepper.
  • Ha nøttene og løkblandingen over i bollen med linsene. Rør sammen til det er jevnt, spe deretter med 1 og 1 spiseskje havregryn til du har en deig du lett kan forme burgere av.
  • Avkjøl blandingen fram til grilling. Form 2-3 burgere av den, og grill dem i 3-4 minutter på hver side.
  • Server med burgerbrød, aioli og salat.
Keyword burger, grillmat