Nudelsuppe med sopp, spinat og edamamebønner
Nydelig og mettende asiatisk suppe med vanvittig mye god smak.
Har du grønnsakskraft stående i kjøleskapet eller fryseren? Da kan du skikkelig lett lage denne nydelige nudelsuppen!
Jeg lager mye egen kraft, det er enkelt, smakfullt og ikke minst så er det en glimrende måte å få brukt opp grønnsaksrester og -avskjær på. I denne suppen bruker jeg en kraft med blant annet søtpotet, gulrot, sopp, vårløk og chili – det er helt perfekt i asiatiske supper! Du kan også fint bruke vanlig vann med buljongpulver, men da anbefaler jeg å i alle fall ha i litt chili for en mer spennende smak. Har du soppekstrakt tilgjengelig er det også kjempegodt i.
Nudelsuppe med sopp, spinat og edamamebønner
Ingredients
- 1 dl edamamebønner
- 50 g spinat
- 50 g aromasopp
- 50 g østerssopp
- 8 dl grønnsakskraft*
- 2 ss olje til steking
- salt
- pepper
- 150 g hvetenudler
- 4 stilker koriander
Instructions
- La edamamebønner og spinat tine på kjøkkenbenken mens du gjør klar resten. Bruker du frisk spinat kan du vaske og grovhakke den før bruk.
- Skjær sopp i små biter. Kok opp grønnsakskraften i en gryte, og varm opp olje til høy temperatur til i en stekepanne. Ha soppen i pannen, og stek til den er gyllen. Krydre med salt og pepper.
- Ha nudlene i kraften, og kok til de har al dente-konsistens. Rør inn edamamebønner og spinat de siste minuttene.
- Ha over i suppeskåler, topp med stekt sopp og koriander.
Notes
Flere oppskrifter
-
Kremet jordskokksuppe
En fyldig og smaksrik suppe, som passer godt på de dagene du skal imponere litt ekstra.
-
Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk
Jeg elsker når norsk gresskar er i sesong! Året rundt kan vi få tak i importert flaskegresskar, men noen herlige måneder på høsten utvides gresskarutvalget noe helt enormt.
-
Blomkålsuppe med hvite bønner
Dette er en blomkålsuppe med relativt mye smak sammenligna med den krema varianten vi gjerne er vant med, så den passer nok ikke like godt for alle ganer. Bare så det er nevnt. For oss som liker å prøve nye smaker – og ikke minst…
1 thought on “Nudelsuppe med sopp, spinat og edamamebønner”
Leave a Reply
Denne er heeeelt fantastisk god. Måtte lage vanlig buljong som kraft og kanskje derfor i overkant mye chili m frø, men det lønnet seg. Fant også et uåpnet glass med trøffelsalsa i kjøleskapet – en julegave jeg aldri skjønte hvordan jeg kunne bruke, men her var det definitivt lurt 😉