Go Back
vegansk ramen

Nudelsuppe med sopp, spinat og edamamebønner

Lettlaget suppe, som blir ekstra god om du har grønnsakskraft på lur.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 25 minutes
Course hovedrett, suppe
Cuisine japansk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 dl edamamebønner
  • 50 g spinat
  • 50 g aromasopp
  • 50 g østerssopp
  • 8 dl grønnsakskraft*
  • 2 ss olje til steking
  • salt
  • pepper
  • 150 g hvetenudler
  • 4 stilker koriander

Instructions
 

  • La edamamebønner og spinat tine på kjøkkenbenken mens du gjør klar resten. Bruker du frisk spinat kan du vaske og grovhakke den før bruk.
  • Skjær sopp i små biter. Kok opp grønnsakskraften i en gryte, og varm opp olje til høy temperatur til i en stekepanne. Ha soppen i pannen, og stek til den er gyllen. Krydre med salt og pepper.
  • Ha nudlene i kraften, og kok til de har al dente-konsistens. Rør inn edamamebønner og spinat de siste minuttene.
  • Ha over i suppeskåler, topp med stekt sopp og koriander.

Notes

*aller helst hjemmelaget kraft med et hint av chili, men vann med buljongpulver fungerer også (smaksett gjerne med litt chili)
Keyword nudelsuppe, ramen