Byggotto med sopp og sprøstekt grønnkål

Byggotto med sopp og sprøstekt grønnkål

Nytt innslag i serien “billige middager” – risotto laget med bygg istedenfor ris. Byggotto, om du vil.

En pakke byggryn koster 17,90 på Meny, der er det 550 gram som grovt regnet holder til 6 porsjoner. Bygg er kortreist, næringsrikt (har blant annet masse protein og fiber). og det er skikkelig godt. Konsistensen her blitt fastere enn ris, og mer spennende å tygge på. Jeg synes risotto er best med løk, hvitløk og sopp, og det fungerer bra her også. På toppen har jeg sprøstekt grønnkål, fordi det er godt. Og sunt. Middag som krysser i mange bokser dette her; godt enkelt, sunt, kortreist og billig!

byggotto

Byggotto med sopp og sprøstekt grønnkål

En slags risotto – men med bygg istedenfor ris.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 35 minutes
Course hovedrett
Cuisine italiensk, norsk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 dl byggryn må bløtlegges over natten eller i minst 8 timer
  • 8 dl vann med grønnsaksbuljongpulver mål opp
  • 1 liten gul løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 200 g aromasopp
  • 2 ts tørka oregano
  • 50 g grønnkål
  • salt
  • pepper

Instructions
 

  • Bløtlegg byggryn i minst åtte timer før bruk. Du kan eventuelt bruke perlebygg, da slipper du dette steget.
  • Kok opp vann med buljongpulver, og hold det varmt.
  • Finhakk løk og hvitløk, skjær sopp i skiver.
  • Varm opp litt olje til høy temperatur i en gryte, og stek soppen i noen minutter. Skru ned varmen et par hakk (nesten til medium), ha i løk og hvitløk, og stek i et par minutter til.
  • Ha i oregano og byggryn, og spe med litt og litt vann med buljongpulver. La det koke inn hver gang før du sper med mer. Hold på til byggen har risotto-konsistens (det er ikke sikkert du trenger alt vannet).
  • Snitt grønnkålen og sprøstek den i olje i en stekepanne. Krydre med salt og pepper.
  • Servér byggottoen med en gang den er klar, topp med grønnkål.
Keyword bygg

Flere oppskrifter

  • Tomatrisotto

    Tomatrisotto

    Denne oppskriften ble til på dag 26 av mitt «ikke kjøpe mat»-prosjekt i fjor sommer. Den siste uken av prosjektet var jeg tilbake på jobb etter sommerferie, og en stor fordel med det var kollegene mine. I dette tilfellet helt konkret to stk. som donerte…

  • Bakt bete på bygg fra Sykt billig

    Bakt bete på bygg fra Sykt billig

    Det er mange gode grunner til å spise mat fra Norge. For det første er det forbundet med lavere klimagassutslipp, for det andre støtter vi norske bønder og gjør en innsats for å få opp selvforsyningsgraden vår, og for det tredje… Dette er kanskje bare…

  • Risotto med svartkål

    Risotto med svartkål

    Kjøkkenhage, altså! Så gøy! Etter en ganske grønnkålbasert start i fjor, har jeg i år sådd og sådd allslags urter og grønnsaker. I juni gikk jeg og plukket et og et jordbær sånn annenhver dag, men nå i juli går det virkelig an å høste…



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating