Go Back
byggotto

Byggotto med sopp og sprøstekt grønnkål

En slags risotto - men med bygg istedenfor ris.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 35 minutes
Course hovedrett
Cuisine italiensk, norsk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 dl byggryn må bløtlegges over natten eller i minst 8 timer
  • 8 dl vann med grønnsaksbuljongpulver mål opp
  • 1 liten gul løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 200 g aromasopp
  • 2 ts tørka oregano
  • 50 g grønnkål
  • salt
  • pepper

Instructions
 

  • Bløtlegg byggryn i minst åtte timer før bruk. Du kan eventuelt bruke perlebygg, da slipper du dette steget.
  • Kok opp vann med buljongpulver, og hold det varmt.
  • Finhakk løk og hvitløk, skjær sopp i skiver.
  • Varm opp litt olje til høy temperatur i en gryte, og stek soppen i noen minutter. Skru ned varmen et par hakk (nesten til medium), ha i løk og hvitløk, og stek i et par minutter til.
  • Ha i oregano og byggryn, og spe med litt og litt vann med buljongpulver. La det koke inn hver gang før du sper med mer. Hold på til byggen har risotto-konsistens (det er ikke sikkert du trenger alt vannet).
  • Snitt grønnkålen og sprøstek den i olje i en stekepanne. Krydre med salt og pepper.
  • Servér byggottoen med en gang den er klar, topp med grønnkål.
Keyword bygg