Gresskarsuppe med røde linser
Jeg er vanvittig glad i gresskarsuppe, men har en tendens til å alltid lage den med indiske smaker. Eventuelt med thaismaker. Noe fra Asia.
I denne varianten går jeg litt mer “back to basics”, og smaksetter suppen nesten bare med sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær – en supernydelig kvartett. Gresskar er jo full av god smak i seg selv, og i denne suppen kommer nok mer av denne smaken til sin rett.
På toppen har jeg gjort det enkelt med koriander, chiliflak og sesamfrø. For litt mer knas i retten kan du bruke for eksempel sprøstekte kikerter eller brødkrutonger.
Gresskarsuppe med røde linser
Ingredients
- 1 sjalottløk
- 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
- 0,5 rød chili
- 2 cm ingefær
- 400 g gresskar
- 2 dl tørka røde linser
- 1 ss rapsolje
- 1 l grønnsakskraft eller vann med buljojngterninger/-pulver
- salt
- eventuelt frisk koriander, chiliflak og sesamfrø til topping
Instructions
- Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili. Riv eller finhakk ingefær. Skrell gresskaret og skjær det i terninger. Skyll linsene i kaldt vann.
- Varm opp olje til middels temperatur i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær, og la det surre i noen minutter. Tilsett deretter gresskar og linser, og hell i grønnsakskraften.
- La det koke opp, og deretter småkoke i cirka 15 minutter – til både gresskar og linser er møre.
- Smak eventuelt til med litt salt.
- Kjør suppen jevn med stavmikser eller i en blender (pass på så du ikke brenner deg).
- Koriander, chiliflak og sesamfrø er godt på toppen.
Flere oppskrifter
-
Ukemeny med masse gresskar
Det er den skumle tiden på året igjen. Tiden da oppegående, voksne folk plutselig synes det er helt topp å kaste store mengder mat.
-
Gresskartaco
Nydelig tacovariant med ovnsbakt gresskar, søt eplesalsa og cashewkrem.
-
Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk
Jeg elsker når norsk gresskar er i sesong! Året rundt kan vi få tak i importert flaskegresskar, men noen herlige måneder på høsten utvides gresskarutvalget noe helt enormt.