Pasta i søtpotetsaus

Det er bare å innrømme det – her siktet jeg på comfort food-favoritten over alle: “mac’n’cheese”. Det fikk jeg hos min amerikanske tante da jeg var liten, og det retten har alltid hengt med meg som en favoritt. Kanskje er det nettopp siden jeg fikk dette å mye i barndommen at jeg fortsatt sverger til å bruke disse grateng-makaroniene, istedenfor litt mer… moderne (?) pasta som tar seg bedre ut på bilder. Jaja.
I denne varianten lager vi en suuupergod saus basert på kokt søtpotet og bløtlagte cashewnøtter. Den blir silkemyk og fin, og etter min mening trenger ikke makaronien noe mer selskap i skålen enn nettopp denne sausen.
Retten passer supert til hverdagsmiddag, eventuelt kan du servere den som tilbehør til for eksempel en god vegansk burger.



Pasta i søtpotetsaus
Ingredients
- 1 mellomstor/stor søtpotet
- 2,5 dl cashewnøtter ca 100 g
- 300 g gratengmakaroni eller annen liten pasta
- salt
- 1 dl vann
- 0,5 dl usøtet mandelmelk eller annen plantemelk
- 0,5 ts hvitløkspulver
- 0,5 ts løkpulver
- 0,5 ts chilipulver
- 3 ss næringsgjær kan sløyfes
- urter (basilikum, oregano eller timian) og chiliflak til å ha på toppen
Instructions
- Skrell søpoteten og skjær den i terninger. Legg nøttene i bløt i godt med vann.
- Kok opp to gryter med vann. Kok søtpotet i den ene, makaroni og litt salt i den andre. Du kan godt vente litt med å sette på makaronien – det beste er om den er ferdigkokt i det sausen er klar.
- Når søtpotetterningene er møre har du dem over i en foodprocessor. Sil vannet av nøttene og ha dem i. Ha også i 1 dl vann, 1 ts salt, mandelmelk, hvitløkspulver, løkpulver, chilipulver og næringsgjær. Kjør til du har en helt jevn saus.
- Når pastaen er ferdig kokt siler du av vannet. Hell i søtpotetsausen, og vend godt sammen
- Ha over i serveringsskåler, topp med litt friske urter og chiliflak, og servér rykende varmt.
Flere oppskrifter
-
Pasta i søtpotetsaus
Det er bare å innrømme det – her siktet jeg på comfort food-favoritten over alle: “mac’n’cheese”. Det fikk jeg hos min amerikanske tante da jeg var liten, og det retten har alltid hengt med meg som en favoritt. Kanskje er det nettopp siden jeg fikk…
-
Vegansk maisbrød
Mitt første møte med maisbrød var på restaurant i London med ei venninne som bodde i den herlige byen. Hun jobbet i reiseliv, og hadde alltid noen gode inside-tips. Jeg hadde aldri hørt om et slikt brød før da vi satt oss ned – vi bestilte…
6 thoughts on “Pasta i søtpotetsaus”
Leave a Reply
Jeg lagde dette til middag og det var utrolig godt!! Var også enkelt å lage<3
Hurra 😀 Tusen takk for kommentar 🙂
Det her er blitt min favoritt når jeg trenger noe enkelt og godt og lage. Det smaker så sinnsykt godt at til og med min samboer som ikke er vegan/vegetar får vann i munnen bare jeg nevner denne 😉 Så anbefales av både veganere og kjøttspisere 😉
Hu hei, så veldig fint å høre! 😀
Hvor lenge bør nøttene ligge i bløt?
Bare til det er deres “tur” i oppskriften 🙂