Go Back
pasta i søtpotetsaus

Pasta i søtpotetsaus

Nydelig "mac and cheese" med fyldig søtpotetsaus istedenfor ostesaus.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Course hovedrett
Cuisine amerikansk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 mellomstor/stor søtpotet
  • 2,5 dl cashewnøtter ca 100 g
  • 300 g gratengmakaroni eller annen liten pasta
  • salt
  • 1 dl vann
  • 0,5 dl usøtet mandelmelk eller annen plantemelk
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • 0,5 ts løkpulver
  • 0,5 ts chilipulver
  • 3 ss næringsgjær kan sløyfes
  • urter (basilikum, oregano eller timian) og chiliflak til å ha på toppen

Instructions
 

  • Skrell søpoteten og skjær den i terninger. Legg nøttene i bløt i godt med vann.
  • Kok opp to gryter med vann. Kok søtpotet i den ene, makaroni og litt salt i den andre. Du kan godt vente litt med å sette på makaronien - det beste er om den er ferdigkokt i det sausen er klar.
  • Når søtpotetterningene er møre har du dem over i en foodprocessor. Sil vannet av nøttene og ha dem i. Ha også i 1 dl vann, 1 ts salt, mandelmelk, hvitløkspulver, løkpulver, chilipulver og næringsgjær. Kjør til du har en helt jevn saus.
  • Når pastaen er ferdig kokt siler du av vannet. Hell i søtpotetsausen, og vend godt sammen
  • Ha over i serveringsskåler, topp med litt friske urter og chiliflak, og servér rykende varmt.
Keyword pasta, søtpotet